Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alberobello

Het dorpjes Alberobello is te vinden in het hart van de regio Puglia. Alberobello is het bekendste en meest toeristische dorp van de regio. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de Trulli.

In Alberobello is de grootste concentratie van de trulli in heet Puglia te vinden. Twee complete wijken in het dorp bestaan uit deze bijzondere bouwwerken. Deze twee wijken, Rione Monti en Aia Piccola zijn beide vanwege hun historische belang terug te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Naast de vele gewone trulli, zijn er in de wijken ook een Siamese trullo, een trullo van twee verdiepingen en een kerk die inspireert is op trulli te vinden. In totaal zijn er ongeveer duizend trulli’s in de twee wijken te vinden.

Door de aanwezigheid van deze trulli is Alberobello uitgegroeid tot de belangrijkste toeristische trekpleister van de regio. Dagelijks lopen er busladingen met toeristen door de wijken Rione Monti en Aia Piccola. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat in iedere trullo tegenwoordig een winkeltje te vinden is waar toeristische souvenirs of andere prullaria wordt verkocht. In andere grote trulli zijn restaurants en bars gevestigd. De leukste bars hebben een dakterras die een goed uitzicht geven over het dorp.

Alberobello is gebouwd op twee heuvels, op de ene heuvel zijn de trulli te vinden, op de andere het historische centrum met op het hoogste punt de Basilica S.S. Cosma E Damiano. Achter de kerk zijn nog enkele trulli te vinden. Vanaf de kerk waar je in de omgeving zonder problemen de auto kunt parkeren loop je via de Corso Vittorio Emanuele langs het stadhuis en de het uitzicht Santa Luzia naar de trulli.

Hier ligt Alberobello

Weersverwachting Alberobello

vandaag
27° / 17°
morgen
25° / 16°
19 mei
25° / 18°
20 mei
28° / 17°
21 mei
26° / 17°
Meer weer van Alberobello op klimaatinfo.nl

Meer informatie