Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puglia

Mooiste dorpjes van Puglia

Puglia of zoals het de regio in Nederland bekend is Apulië is te vinden het uiterste zuiden van het Italië, ofwel de hak van Italië. De regio staat bekend om zijn prachtige dorpen, bijzondere steden, bewogen geschiedenis en het heerlijk eten. Door de eeuwen heen hebben verschillende culturen hun sporen in de regio achtergelaten, zo is Leuca veroverd geweest door de Ottomanen en hebben ver daarvoor de Grieken en Romeinen door de regio getrokken. De grootste en belangrijkste stad van de regio is Bari, dit is de hoofdstad van de regio. Vanuit Bari vertrekken dagelijks boten naar bestemmingen aan de andere zijde van de Adriatische Zee. De twee bekendste zijn Bar in Montenegro en Dubrovnik in Kroatië. Andere noemenswaardige steden zijn Trani, Lecce, Gallipoli en de industriële hoofdstad van de regio Tarente.

Puglia heeft een warm mediterraan klimaat, waardoor de zomerperiode warm en overwegend droog is. Vanwege de soms hete dagen in juli en augustus, vormen de maanden mei, juni en september de beste reistijd voor Puglia.

 

De bekendste bezienswaardigheid van Puglia is het kasteel van del Monte. Dit bijzondere achthoekige kasteel is terug te vinden op de Italiaanse euromunt van één cent. Het beroemdste dorp van Puglia is Alberobello. Dit bijzondere dorp staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In het dorp zijn de voor deze regio zo bekende trulli te vinden. Deze kleine ronde leistenen huizen zijn uniek voor Puglia. De trulli in Alberobello zijn de populairste toeristische bestemming van de Apulië. Jammer genoeg is het in het dorp altijd zo vol met toeristen dat de trulli wel iets van hun glans hebben verloren.

Alberobello

Puglia

Het dorpjes Alberobello is te vinden in het hart van de regio Puglia. Alberobello is het bekendste en meest toeristische dorp van de regio. Het dorp dankt zijn bekendheid aan de Trulli.

Gallipoli

Puglia

Het dorpje Gallipoli is te vinden op een eilandje voor de kust van Puglia. Het schiereiland is via een brug verbonden met het vaste land. Ooit was Gallipoli een van de belangrijkste havens van Italië.

Locorotondo

Puglia

Locorotondo is een prachtig wit dorp gebouwd bovenop een heuvel waarvan je prachtige uitzichten hebt over de laaglanden van Puglia. In de zomermaanden zijn de smalle witte straatjes gevuld met toeristen.

Ostuni

Puglia

Het dorpje Ostuni kun je al op grote afstand zien liggen. De witte huisjes van het dorp torenen hoog boven de omgeving uit.  Het dorpje ligt in de provincie Brindisi in de regio Puglia.

Otranto

Puglia

Otranto is een klein dorp aan de zuidkust van de regio Puglia. Het dorp staat bekend als duikspot en om zijn bewogen geschiedenis. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel en de kathedraal.

Presicce

Puglia

Precisse is een prachtig klein dorpje in het zuidwestelijke deel van Puglia. Het is een redelijk onbekend dorp dat het keurmerk I borghi più belli d’Italia draagt en behoort officieel tot de mooiste dorpen van Italië.

Santa Maria di Leuca

Puglia

Het dorpje Santa Maria di Leuca ligt in het uiterste zuidwestelijke deel van het vaste land van Italië. Hierdoor staat het dorp bekend als “finubus terrae” het einde van de wereld. Het dorp staat bekend om zijn vuurtoren en de zeegrotten.

Specchia

Puglia

Het dorpje Specchia is een klein dorp in het uiterste zuidwesten van de regio Puglia. Het dorp behoort officieel tot de mooiste dorpen van Italië en is terug te vinden op de I borghi più belli d’Italia.