Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gallipoli

Het dorpje Gallipoli is te vinden op een eilandje voor de kust van Puglia. Het schiereiland is via een brug verbonden met het vaste land. Ooit was Gallipoli een van de belangrijkste havens van Italië.

Aan het einde van de negentiende eeuw worden vanuit Gallipoli de schepen naar alle grote steden in Europa gestuurd om ze te voorzien van olie. Deze werd gebruikt om de straten en de huizen van de steden te verlichten. Tijdens deze periode had iedere Europese grootmacht wel een consulaat op het eiland. De straten werden gevuld met alle Europese talen en Gallipoli groeide uit tot een machtige en rijke havenstad. Deze tijden heeft het dorp al lang achter zich gelaten, maar er zijn nog steeds behoorlijk wat resten deze bloeiperiode te vinden.

Als je Gallipoli wilt verkennen kun je het beste je auto op een van de parkeerplaatsen voor de brug naar het eiland achterlaten. Vanaf de brug loop je eigenlijk gelijk tegen het kasteel van Gallipolli op. Dit castello is gelijk een van de belangrijkste bezienswaardigheden. In het kasteel worden vandaag de allerlei tentoonstellingen en exposities gehouden. Vanaf het kasteel vervolg je de route dwars door het dorp langs de Via Antonietta de Pace. Onderweg kom je het Museo Diocesano en de Basilica di Sant’Agata tegen. De basiliek is gebouw in het begin van de zeventiende eeuw en heeft opvallend genoeg geen klokkentoren. De binnenzijde van de basiliek is prachtig versierd met schilderijen.

Blijf je de Via Antonietta de Pace volgen dan zal je uiteindelijk via enkele kleinere straten uitkomen bij de zee en de versterkte kustlijn van het dorp. Volg je deze straat rechtsom kom je nog langs het stadsstrand en de Chiesa di Santa Maria della Purità. Na deze kerk sla je terug het dorp in om via verschillende kleine straatje weer terug te komen op het centrale plein van het dorp.

Hier ligt Gallipoli

Weersverwachting Gallipoli

vandaag
18° / 11°
morgen
15° / 12°
4 apr
13° / 8°
5 apr
12° / 6°
6 apr
12° / 7°
Meer weer van Gallipoli op klimaatinfo.nl

Meer informatie