Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Maria di Leuca

Het dorpje Santa Maria di Leuca ligt in het uiterste zuidwestelijke deel van het vaste land van Italië. Hierdoor staat het dorp bekend als “finubus terrae” het einde van de wereld. Het dorp staat bekend om zijn vuurtoren en de zeegrotten.

Santa Maria di Leuca is al sinds het begin van de vorige eeuw een geliefde vakantiebestemming. Met name door de rijkere families die in deze regio woonden, zij lieten prachtige villa’s bouwen langs de kust. Dit natuurlijk in de voor die periode zo populaire Art Nouveau of Neo-Moorse-stijl waardoor het dorp een statige uitstraling kreeg. Dit gevoel wordt versterkt door de prachtige met palmbomen versierde boulevard en de chique strandtenten.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Santa Maria di Leuca is het Santuario di Santa Maria de Finibus Terrae. Volgens de legende was het Petrus die op deze heuvel boven Santa Maria di Leuca stond en zei dat hij hoopte ooit terug te keren naar deze plaats. Een plaquette op een zuil met de Heilige Maagd Maria erop herinnerd hieraan. Deze zuil is te vinden midden op een groot plein voor de basiliek van Santa Maria de finibus terrae. Dit heiligdom is al sinds de zeventiende een populaire bedevaartsplaats dat nog steeds door veel pelgrims wordt bezocht. Naast het heiligdom staat de zevenenveertig meter hoge vuurtoren die uitkijkt over de Adriatische en de Ionische zee. Vanaf het heiligdom naar Santa Maria di Leuca loopt Cascata Monumentale, deze aangelegde waterval heeft een totale lengte van tweehonderdvijftig meter en een verval van honderd en twee meter.

In de omgeving van Santa Maria di Leuca zijn in totaal ongeveer dertig grotten te vinden. In het dorp worden door verschillende bedrijven kaartjes aangeboden waarbij je met een boot een deel van deze grotten bezoekt. De beroemdste grot van het dorp, de Grotta Porcinara is echter over land bereikbaar. Deze grot was vroeger een heiligdom, nog steeds zijn er Griekse en Latijnse inscripties in de grot te vinden.

Hier ligt Santa Maria di Leuca

Weersverwachting Santa Maria di Leuca

vandaag
27° / 20°
morgen
27° / 20°
3 okt
25° / 20°
4 okt
29° / 20°
5 okt
28° / 19°
Meer weer van Santa Maria di Leuca op klimaatinfo.nl

Meer informatie