Weersverwachting Locorotondo

vandaag
20° / 12°
morgen
21° / 15°
23 okt
22° / 16°
24 okt
17° / 13°
25 okt
15° / 12°

Locorotondo

Waar ligt Locorotondo?

Externe links

Het Piazza Vittorio Emanuele is gelijk het belangrijkste en het enige plein van enig formaat in het historische deel van het dorp. Aan het plein zijn verschillende restaurants, winkels de toeristische informatie en het gemeentehuis van Locorotondo te vinden. Het is de enige plaats waar je grote terrassen kunt vinden. De leukste restaurants en bijbehorende terrassen zijn te vinden in de straten rondom het plein. De ondernemers hebben de straatjes van vol gezet met terrassen, waardoor je soms letterlijk voor iemand zijn deur zit te eten.

De Chiesa Madra San Giorgio vormt het hart van het historische centrum van Locorotondo. Deze neoklassieke kerk is gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw en lijkt door zijn formaat niet helemaal op zijn plaats te staan, midden tussen de smalle straatjes. Andere kleinere kerken zoals de San Nicola en de Santa Maria La Greca lijken veel beter op plaats.

Aan de rand van Locorotondo is een klein parkje, waar je op de heetste dagen van het jaar even de kloete kunt opzoeken. De belangrijkste rede om dit park te bezoeken is het prachtige uitzicht over de lagergelegen delen van Puglia. Als goed kijkt zie je overal de trulli staan waar de regio om bekend staat. De meeste van deze trullie doen vandaag de dag dienst als vakantiehuis of B&B.

Foto's van Locorotondo