Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Locorotondo

Locorotondo is een prachtig wit dorp gebouwd bovenop een heuvel waarvan je prachtige uitzichten hebt over de laaglanden van Puglia. In de zomermaanden zijn de smalle witte straatjes gevuld met toeristen.

Door de hogere ligging van het dorp zie je Locorotondo al ver voordat je er bent liggen. Vanuit de verte lijkt Locorotondo een wirwar van witte huisjes die bovenop een heuvel zijn geplakt. Eenmaal in het dorp wordt dit gevoel alleen maar versterkt. Anders dan in de meeste dorpen hebben de oude huizen in Locorotondo een scherp puntdak met kalkstenen dakpannen. Zo goed als alle huizen in het dorp zijn witgekalkt wat voor een bijzondere homogene uitstraling zorgt. De enige kleuren die in het dorp te ontdekken zijn worden gevormd door de bloemen aan de balkons en de meestal groen geschilderde deuren en ramen. De enige uitzondering hierop is een rood met geel geschilderd huis op de Piazza Vittorio Emanuele.

Het Piazza Vittorio Emanuele is gelijk het belangrijkste en het enige plein van enig formaat in het historische deel van het dorp. Aan het plein zijn verschillende restaurants, winkels de toeristische informatie en het gemeentehuis van Locorotondo te vinden. Het is de enige plaats waar je grote terrassen kunt vinden. De leukste restaurants en bijbehorende terrassen zijn te vinden in de straten rondom het plein. De ondernemers hebben de straatjes van vol gezet met terrassen, waardoor je soms letterlijk voor iemand zijn deur zit te eten.

De Chiesa Madra San Giorgio vormt het hart van het historische centrum van Locorotondo. Deze neoklassieke kerk is gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw en lijkt door zijn formaat niet helemaal op zijn plaats te staan, midden tussen de smalle straatjes. Andere kleinere kerken zoals de San Nicola en de Santa Maria La Greca lijken veel beter op plaats.

Aan de rand van Locorotondo is een klein parkje, waar je op de heetste dagen van het jaar even de kloete kunt opzoeken. De belangrijkste rede om dit park te bezoeken is het prachtige uitzicht over de lagergelegen delen van Puglia. Als goed kijkt zie je overal de trulli staan waar de regio om bekend staat. De meeste van deze trullie doen vandaag de dag dienst als vakantiehuis of B&B.

Hier ligt Locorotondo

Weersverwachting Locorotondo

vandaag
24° / 15°
morgen
27° / 16°
16 jun
31° / 19°
17 jun
28° / 21°
18 jun
31° / 19°
Meer weer van Locorotondo op klimaatinfo.nl

Meer informatie