Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Otranto

Otranto is een klein dorp aan de zuidkust van de regio Puglia. Het dorp staat bekend als duikspot en om zijn bewogen geschiedenis. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel en de kathedraal.

In de vijftiende eeuw was Otranto een bloeiende havenplaats dat volop profiteerde van zijn tactische ligging aan de Italiaanse kust. Dit veranderde toen de Ottomanen de kust van Otranto aanvielen. Ze hadden Otranto in hun vizier gekregen nadat ze waren verslagen bij Rhodos. Na herhaaldelijke aanvallen lukte het de Ottomanen Otranto te bezetten. Toen de inwoners van de stad zich niet wilde bekeren tot de islam werden van achthonderd van hen het hoofd afgehakt. De stoffelijk resten van een deel van deze martelaars zijn vandaag te zien in de kathedraal van Otranto.

De kathedraal van Otranto, de grootste van de regio, is gebouwd in de elfde eeuw op de resten van een Romeins huis en een ouder Christelijk heiligdom. Tijdens de Ottomaanse aanvallen werden bijna alle inwoners van de stad vermoord of als slaaf gevangengenomen. De mensen die zicht schuilhielden in de kathedraal van Otranto kregen de keuze, bekeren tot de Islam of de dood. Geen van allen bekeerde zich, en op de heuvel waar nu de kerk van de Heilige Maria van de Martelaren staat werden ze allemaal onthoofd. De botten van de martelaren zijn in zeven verschillende kasten in de kerk te zien. Dit zijn niet alle botten, sommige zijn al in de vijftiende eeuw naar andere kerken in Italië gebracht.

Het Castello Aragonese werd na de Ottomaanse aanvallen geheel in ere hersteld. Het kasteel is nog steeds de belangrijkste entree voor het historische deel van het dorp. Het imposante kasteel beschikt nog over een brede gracht, cilindervormige donjons en twee bolwerken. Vanaf het bolwerk heb je een prachtig uitzicht over Otranto en de Adriatische Zee.

Hier ligt Otranto

Weersverwachting Otranto

vandaag
14° / 6°
morgen
14° / 9°
7 dec
12° / 8°
8 dec
13° / 6°
9 dec
12° / 8°
Meer weer van Otranto op klimaatinfo.nl

Meer informatie