Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Presicce

Precisse is een prachtig klein dorpje in het zuidwestelijke deel van Puglia. Het is een redelijk onbekend dorp dat het keurmerk I borghi più belli d’Italia draagt en behoort officieel tot de mooiste dorpen van Italië.

De belangrijkste rede dat Presicce op deze lijst is terug te vinden is de barokke architectuur van het dorp. Een wandeling door het dorp voelt als een kleine reis door de tijd. Als je goed kijkt zie je overal in het historische centrum van het dorp, restanten van de barokke periode. Eerlijkheidshalve moet wel gezegd worden dat niet alle historische gebouwen in het dorp even goed onderhouden zijn. Hierdoor verliest Presicce wel iets van zijn glans.

Dit geldt niet voor de Chiesa madre Sant’Andrea Apostolo die midden in het historische centrum van het dorpje staat. Deze prachtige kerk is gebouwd aan het einde van de achttiende eeuw op de plaats waar een veel oudere parochiekerk te vinden was. Deze kerk is bij een grote aardbeving, dat een groot deel van Presicce verwoeste verloren gegaan. Bijzonder detail aan de kerk is dat er in totaal negen altaren te vinden zijn. Het enige onderdeel dat nog van de vorige kerk stamt is de herbouwde renaissance klokkentoren. Voor de kerk staat de Colonna di Sant’Andrea, deze pilaar is gebouwd in de achttiende eeuw in opdracht van een adellijke familie. Andere belagrijke bouwwerken in Presicce zijn het palazzo Ducale, de Arditi kapel, Casa Cesi en het palazzo Alberti in de Art Noveau-stijl.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is echter onder de grond te vinden. Onder het palazzo Popolo liggen namelijk verschillende ondergrondse olijfoliepersen. In de wintermaanden worden deze persen gebruikt voor het traditioneel verkrijgen van olijfolie. Het is mogelijk om de ondergrondse persen te bezoeken. Dit kan alleen onder begeleiding van een gids op gezette tijden. Helaas was dit niet mogelijk toen wij het dorp bezochten.

Hier ligt Presicce

Weersverwachting Presicce

vandaag
17° / 13°
morgen
17° / 11°
25 apr
17° / 11°
26 apr
18° / 11°
27 apr
19° / 14°
Meer weer van Presicce op klimaatinfo.nl

Meer informatie