Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Specchia

Het dorpje Specchia is een klein dorp in het uiterste zuidwesten van de regio Puglia. Het dorp behoort officieel tot de mooiste dorpen van Italië en is terug te vinden op de I borghi più belli d’Italia.

De belangrijkste rede dat het dorp op deze lijst is terecht gekomen, is dat het de laatste paar eeuwen nauwelijks veranderd is. Tijdens een wandeling door het dorp zijn het alleen de geparkeerde auto’s die verraden dat je niet terug in de tijd bent gegaan. Ooit was Specchia door zijn ligging op een veilige plaats bovenop een heuvel, een toevluchtsoord als de kusten van Puglia werden aangevallen. De bewoners die aan de kust leefden vluchten naar het binnenland richting Specchia op de vlucht voor de Ottomanen, Saracenen en andere indringers. Specchia werd gesticht in de negende eeuw en kwam in de elfde eeuw onder invloed van de Noormannen.

Vandaag de dag is Specchia een rustig Italiaans dorpje dat zo nu en dan alleen nog wordt ingenomen door toeristen. In de zomermaanden zijn de terrassen en straten van het dorp gevuld met toeristen die de schoonheid van het dorp met eigen willen zien. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in de directe omgeving van het Piazza del Popolo. Aan de ene zijde van het plein staat het Castello Risolo en aan de andere zijde de Chiesa Madre, beide uit de vijftiende eeuw. Andere noemenswaardige bouwwerken zijn de Chiesa dell’Assuntaen het Palazzo Baronale Ripa.

Net als enkele andere dorpen in de omgeving van Specchia zijn er in het dorp ondergrondse olijfoliepersen te vinden. Deze persen worden gebruikt voor de beste olijfolie die er in de omgeving gemaakt wordt. Deze “frantoi ipogei” kunnen bezocht worden op gezette tijden onder begeleiding van een gids. Toen wij het dorpje bezochten werden we helaas verrast door een stortbui, die meer dan een uur duurde. Deze tijd brachten we door in Il Frantoio een restaurant dat gevestigd is in een oude olijfperserij. Het dagmenu kunnen we iedereen aanraden. De foto’s van Specchia zijn door de hevige regenval en natte straten jammer genoeg niet representatief voor het dorp.

Hier ligt Specchia

Weersverwachting Specchia

vandaag
36° / 21°
morgen
37° / 22°
21 jun
38° / 25°
22 jun
39° / 25°
23 jun
35° / 23°
Meer weer van Specchia op klimaatinfo.nl

Meer informatie