Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orgosolo

Orgosolo is een middelgroot dorp in het centrale deel van Sardinië, in de provincie Nuoro. Het dorp is nu vooral bekend vanwege de honderden muurschilderingen die er te zien zijn. Vroeger stond het dorp bekend om meer lugubere redenen.

De omgeving van Orgosolo wordt al bewoond sinds de prehistorie. In de omgeving van het dorp zijn verschillende archeologische vondsten gedaan uit de oudheid en er zijn verschillende nuraghe(ronde verdedigingstorens uit de oudheid) te zien. Het dorp Orgosolo komen we pas in de veertiende eeuw in de geschiedenisboekjes tegen. Al zijn er ook bewijzen dat er op deze plaats al eerder een vorm van permanente bewoning was. Het dorp zou achtereenvolgens in handen komen van het koninkrijk Sardinië, het Aragonees koninkrijk, de Spanjaarden en de Heren van Savoy.

Overnachten in Orgonsolo

Orgosolo is een van de grotere dorpen in het binnenland van Sardinië. Het is hierdoor de perfecte uitvalsbasis om het berggebied Supramonte te ontdekken. In dit prachtige natuurgebied kun je indrukwekkende wandelingen maken. In Orgonsolo zijn een aantal hotels en B&B’s te vinden die van de bezoekers dikke voldoendes krijgen. Zo worden de hotels Canduleri en Affittcamere Jannas beiden gewaardeerd met een 9+. Ditzelfde geldt voor de B&B’s Locanda B&B Dandana en B&B il Portico Orgosolo

De belangrijkste reden dat zoveel toeristen Orgosolo bezoeken, zijn de honderden muurschilderingen die in het dorp te vinden zijn. Volgens de laatste tellingen zouden er nu meer dan tweehonderd muurschilderingen te ontdekken zijn. De eerste werden gemaakt in 1969, door een groep Milaanse anarchisten. Later zouden velen hun voorbeeld volgen. De muurschilderingen hebben bijna allemaal een politieke of culturele betekenis. Andere stellen belangrijke internationale en Italiaanse gebeurtenissen voor. Als je een beetje thuis bent in de Italiaanse geschiedenis, dan zal je veel bekende referenties tegenkomen. Dagelijks wordt het dorp door honderden toeristen bezocht, die de beschilderingen zelf komen bekijken. Toen we het dorp bezochten werden er zelfs net twee touringcars bij het dorp uitgeladen.

Orgosolo is nu een populaire toeristische bestemming, maar nog Niet zo lang geleden was het een van de dorpen op Sardinië die gebukt ging onder zware criminaliteit. Jarenlang was het een van de dorpen met de grootste aantal moorden van het eiland. Deze huurmoorden, werden traditiegetrouw op voorhand, op en bord bij de kerk bekendgemaakt. Stille getuigen aan deze trieste periode in Orgosolo zijn de oude kogelgaten in muren en sommige straatnaambordjes.

We bezochten het dorp tijdens een rondreis op Sardinië. Het is niet een typisch mooi dorp, zoals andere dorpen op Sardinië wel zijn. Het zijn vooral de muurschilderingen en de verhalen erachter, die Orgosolo tot een bezoekenswaardig dorp maken. We hebben al met al een dik uur in het dorp rondgelopen, voordat we weer doorreden naar een volgende plek. Omdat het een relatief groot dorp is, zijn er wat meer voorzieningen. Ideaal om wat te eten of te overnachten.

Hier ligt Orgosolo

Weersverwachting Orgosolo

vandaag
20° / 5°
morgen
23° / 10°
14 apr
24° / 10°
15 apr
22° / 12°
16 apr
17° / 8°
Meer weer van Orgosolo op klimaatinfo.nl

Meer informatie