Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sardinië

Mooiste dorpjes van Sardinië

Op het eiland Sardinië zijn naast enkele grote steden, zoals Cagliari, Alghero, Sassari en Olbia, heel wat prachtige dorpjes te vinden. Het grootste deel van deze dorpen bevindt zich in het bergachtige binnenland van het eiland, maar er zijn ook schitterende dorpen en badplaatsen langs de kust. Veel dorpen op Sardinië hebben een lange en bewogen geschiedenis, terwijl andere pas gebouwd zijn in de vorige eeuw om te dienen als toeristisch oord. Sommige dorpen in het binnenland van Sardinië zijn al gesticht voor onze jaartelling, al hebben ze in de loop van de eeuwen wel wat veranderingen ondergaan. Bij sommige dorpen op Sardinië zijn nog nuraghe te vinden. Deze prehistorische woningen kom je overal op het eiland tegen. Dit zijn de eerste tekenen van permanente bewoning op het eiland. De dorpen in de binnenlanden van Sardinië hebben een heel andere karakter als de kustplaatsen. De dorpen in het binnenland van Sardinië zijn gebouwd tegen de flanken van de heuvels en bergen. Hierdoor zijn de centra van deze dorpen zijn vaak slecht bereikbaar met de auto. Op het hoogste punt is meestal een oud kasteel of een kerkje te vinden. 

Net als in veel andere regio’s in Italië zijn er op Sardinië ook enkele dorpen die de titel “I Borghi Piú Belli d’Italia” dragen. Deze dorpen zijn uitgeroepen tot de mooiste dorpen van Sardinië en hebben naast hun prachtige ligging en fantastische uitzichten nog iets extra’s te bieden. Er zijn echter nog talloze andere schitterende dorpen op het eiland te ontdekken die niet op deze lijst staan.

Als je de prachtige dorpen van Sardinië wilt bezoeken, is het goed om te weten dat het in de zomermaanden juli en augustus behoorlijk warm kan worden op het eiland. De beste maanden om Sardinië te bezoeken zijn daarom mei, juni en september. Dan is het vaak aangenaam warm en meestal ook zonnig.

Bosa

Sardinië

Bosa is een groot dorp in het centraal westelijke deel van Sardinië. Bosa is een van de dorpen op Sardinië die terug te vinden is op de “I Borghi Piú Belli d’Italia”, een lijst met de allermooiste dorpen van Italië.

Calasetta

Sardinië

Calasetta is het kleinste en mooiste dorp op het eiland Sant’Antioco. Het dorpje ligt in het noordelijke deel van het eiland en is de plek waar de boten naar Isola San Pietro vertrekken.

Carloforte

Sardinië

Carloforte is een klein dorp op het eiland San Pietro, een van de eilanden van de Sulcis-archipel. Carloforte heeft door zijn afgelegen ligging zijn authentieke karakter weten te behouden en staat op de “I Borghi Piú Belli d’Italia”.

San Sperate

Sardinië

San Sperate is een groot dorp met iets minder dan tienduizend inwoners in het zuidelijke deel van Sardinië. Het dorp ligt niet ver van de hoofdstad Cagliara.