Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Posada

Posada is een klein dorpje en een populaire toeristische bestemming in het noordwestelijke deel van Sardinië. Het dorpje ligt enkele honderden meter van de Tyrreense Zee. Het dorp is terug te vinden op de “I Borghi Piú Belli d’Italia”, de officiële lijst met mooiste dorpen in Italië.

Posada behoort tot de oudste nog steeds bewoonde plaatsen op Sardinië. Tijdens opgravingen in het begin van de vorige eeuw is een beeldje gevonden van Hercules uit de vierde of vijfde eeuw voor Christus. Volgens de geschiedkundigen bewijst dit, dat er al voor de Romeinse overheersing op deze plek een Etruskisch dorp moet zijn geweest. De Romeinen zouden in de derde eeuw voor Christus Sardinië veroveren en daar lang de macht houden. In deze periode groeide Posada uit tot een belangrijke havenplaats, die als tussenstop diende tussen Olbia en de historische stad Ostia.

In de twaalfde eeuw werd het Castello della Fava op de hoogste punt van de kalkstenen rots gebouwd, waar Posada tegenaan ligt. Vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de vallei rondom Posada, de Posada rivier en de Tyrreense Zee. Het Castello della Fava kan bezocht worden, al zijn de openingstijden niet heel ruim. Toen we het dorp bezochten was het kasteel helaas gesloten. Toch is de wandeling naar het kasteel, de moeite waard. Onderweg kom je langs prachtige kleine straatjes, loop onder verschillende middeleeuwse stadspoorten en kom je de andere bezienswaardigheden van Posada tegen. We stopten even om een kijkje te nemen in de Sant’Antonio Abate en dronken een drankje op een van de terrassen.

Na ons bezoek aan het dorp reden we nog even naar het strand van Posada, het Spiaggia di Su Tiriarzu. Dit is een van de mooiste brede zandstranden in dit deel van Sardinië. Vanaf het strand zagen we de Toren van San Giovanni staan. Deze toren is gebouwd door de Aragonezen, waarschijnlijk ergens in de zestiende eeuw. De toren werd gebruikt om gemakkelijker vijandelijk schepen te kunnen zien.

Posada is een kleinschalige toeristische bestemming op Sardinië, veel minder toeristisch als het dichtbijgelegen San Teodoro, maar er zijn genoeg voorzieningen om je er een paar dagen bezig te kunnen houden. We bezochten Posada tijdens een rondreis op Sardinië en sliepen een nachtje in Affittacamere il Fiore. Een leuke B&B net buiten het historische centrum van het dorp. Het historische centrum was tien minuten lopen, het strand 5 minuutjes met de auto.

Hier ligt Posada

Weersverwachting Posada

vandaag
26° / 20°
morgen
22° / 19°
25 jun
23° / 18°
26 jun
24° / 18°
27 jun
24° / 21°
Meer weer van Posada op klimaatinfo.nl

Meer informatie