Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

La Maddalena

La Maddalena is een dorp, op het eiland La Maddalena, wat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de La Maddalena-archipel. Het is een prachtig oud dorpje, dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een populaire toeristische bestemming.

La Maddalena is terug te vinden op de “I Borghi Piú Belli d’Italia”, de lijst met de allermooiste dorpen van Italië. Als je de La Maddalena-archipel gaat bezoeken tijdens een vakantie in Sardinië, dan kun je niet om dit dorp heen. Op de eerste plaats, omdat het de plek is waar de veerboot aankomt, maar het is ook de enige plaats van formaat op de archipel. Meer dan negentig procent van alle inwoners van de archipel wonen in dit dorp. In het dorp zijn verschillende leuke pleinen met terrassen en winkelstraten te vinden. In het dorp, kun je (elektrische) fietsen of scooters huren en de rest van de La Maddalena-archipel verkennen.

Overnachten op La Maddalena

Wil je het authentieke eiland gevoel van La Maddalena beleven, dan moet je een paar dagen op het eiland overnachten. Als de laatste boten met toeristen het eiland hebben verlaten, komt er een bijzonder soort rust over het eiland. Om deze unieke ervaring te kunnen beleven moet je een kamer reserveren in een van de hotels op het eiland. Het is het leukst om in een van de hotels in het dorp te overnachten. Het hotel Excelsior wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,8 en Residenza Mordini krijgt zelfs een 9.2. Liever een huisje of een appartement? Dit appartement wordt met een 10 gewaardeerd.

Het dorpje La Maddalena en de rest van de archipel wordt al bewoond sinds de prehistorie. Het zou tot de achttiende eeuw duren voor er voor het eerste een grotere nederzetting op deze plek zou ontstaan. In de eeuwen hiervoor was het eiland wel bewoond geweest door herders en monniken, maar een echte nederzetting was er nooit geweest. Dit veranderde toen er op het eiland een militaire post gebouwd werd, enkele jaren later was er sprake van een kleine nederzetting. Niet lang na het ontstaan van het dorpje, probeerde het Franse leger in 1793, onder leiding van een jonge Napoleon Bonaparte, het eiland tevergeefs in te nemen.

Er zijn nu nog steeds verschillende militaire bolwerken op de eilanden van La Maddalena te vinden. Sommige zijn nu nog steeds in gebruik door het Italiaanse leger, andere hebben een andere functie gekregen. Het beste voorbeeld hiervan is het Memoriale Giuseppe Garibaldi, op het eiland Caprera. Deze herdenkingsplek werd gebouwd ter herinnering aan de 150ste van Guiseppe Garibaldi. Het fort was vroeger onderdeel van het Batteria Arbuticci. Garibaldi komen we ook tegen in het dorpje La Maddelena. In een van de winkelstraten is een standbeeld te vinden van Garibaldi, zittend op een bankje.

We bezochten het dorp La Maddelena en de rest van de archipel, op een dag in mei. De dag begon wat mistig en bewolkt, maar gedurende de dag, trokken de wolken steeds verder weg en kwam zelfs de zon nog even kijken. Nadat we een rondje door het dorp hadden gelopen en een kopje koffie op het plein hadden gedronken, huurden we scooters. Met deze scooters gingen we op ontdekkingstocht op La Maddalena en het eiland Caprera, die met een brug met elkaar verbonden zijn. Onderweg kwamen we prachtige uitzichtpunten en prachtige verscholen baaitjes tegen. We kochten een broodje bij bar Oasi helemaal in het noordwesten van het eiland, bij het strand Cala Spalmatore. Op Caprera bezochten we het strand Spiaggia del Relitto en het Memoriale Giuseppe Garibaldi.

Hier ligt La Maddalena

Weersverwachting La Maddalena

vandaag
22° / 19°
morgen
25° / 19°
15 jun
25° / 19°
16 jun
25° / 21°
17 jun
24° / 18°
Meer weer van La Maddalena op klimaatinfo.nl

Meer informatie