Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Caccamo

Caccamo is een typisch Siciliaans dorpje zoals je die veel vindt als je iets van de kust afgaat en het binnenland in rijdt. Het dorp wordt gevormd door prachtige kleine huisjes waarbij het lijkt alsof ze tegen de heuvel geplakt zijn.

Het Normandische kasteel is het opvallendste gebouw in Caccamo. Het kasteel werd gebouwd door de Noormannen die in de 12e eeuw. Een ideale plek boven op een steile rots die zo goed als onneembaar was. Via de toegangspoort loop je via een brede trap naar boven. Beide kanten van de trap zijn omringd door muren en kantelen. Pas nadat je weer een muur en een ophaalbrug bent gepasseerd kom je in het kasteel zelf op de binnenplaats. Na die klim snap je gelijk hoe lastig veroveraars het hier gehad hebben. Wie zich schuil hield achter de dikke muren van het kasteel was veilig voor vijanden.

In het kasteel kun je naar een van de plateaus klimmen. Het uitzicht vanaf het kasteel over de vallei is werkelijk prachtig. In de verte kun je de azuurblauwe zee zien. Onder je golven de groene heuvels van Sicilië. In het kasteel is een tentoonstelling van oude wapens die hier gebruikt zijn in de strijd. Zowel middeleeuwse versies als modernere wapens uit de eerste Wereldoorlog. Een aantal kamers zijn nog ingericht als woonvertrek. Tot de 19e eeuw werd het kasteel bewoont. De inrichting uit die tijd is in een aantal kamers te bezichtigen. De zaal aan de binnenplaats is beroemd vanwege het complot wat hier tegen Willem I werd gesmeed in 1160 en wordt ook wel de Zaal van de Samenzwering genoemd.

Het mooiste plein van het dorpje vindt je in het midden van het dorp. Het piazza Duomo is een Barok plein. Belangrijkste gebouw aan het plein is de San Matriece kerk. Deze kerk is gewijd aan de patroonheilige van Caccamo. De kerk heeft aan weerszijde twee grote barokke beelden. Aan de zijkant van het plein is met trappen een verhoging waarop twee andere barokke gebouwen te vinden zijn. De Oratorio della Compagnia del Sacramento en Chiesa della Anime Santa del Purgatorio. Dit oude klooster en kerk geven het plein nog meer glans. In de kerk werden tot en met de 19e eeuw de inwoners van Caccamo bijgelegd in de catacombe.

Hier ligt Caccamo

Weersverwachting Caccamo

vandaag
27° / 19°
morgen
23° / 20°
26 jun
23° / 20°
27 jun
26° / 19°
28 jun
28° / 20°
Meer weer van Caccamo op klimaatinfo.nl

Meer informatie