Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Geraci Siculo

Dit prachtige dorpje ligt aan de noordkant van Sicilië op zo’n 900 meter hoogte in het bergachtige binnenland. Overal in het dorp heb je een prachtige uitzicht op de mooie groene omgeving.

Geraci Siculo is een dorpje wat nog weinig toeristen kent. En dat is geheel onterecht. Het oude middeleeuwse dorpje is prachtig en opgenomen in de lijst van mooiste dorpjes van Sicilië. Geraci Siculo kent een lange geschiedenis. De plaats is al sinds de prehistorie bewoond, maar werd pas echt een dorp ten tijden van de Romeinen. Zij zagen al het belang van de strategische ligging van het dorp. In de tijd na de Romeinen werd er op de plaats door de Byzantijnen een fort gebouwd wat later verder werd uitgebouwd door de Noormannen en veroverd werd door de Arabieren.

De kleine Sint Anna kerk was de eerste christelijke kerk in het dorp. In de middeleeuwen kwamen daar nog eens vijf andere kerken bij en nog later werd het totaal aangevuld tot elf kerken en een benedictijner klooster. En dat alles op een gemeenschap van nog geen 2000 zielen. Seraci Siculo is zoals veel van deze Siciliaanse dorpjes erg gelovig. Maar liefst acht religieuze feestdagen worden uitgebreid gevierd. Vooral het feest van de patroonheilige Sint Bartolomeus is belangrijk. Zijn beeld wordt in augustus door het hele dorp gedragen. De kerk van de heilige Sint Stefano aan de voet van het dorp heeft een prachtige toren. Het dak heeft hier de voor de streek typische dakpannen in vele kleurtjes.

Wie Geraci Siculo wil verkennen parkeert zijn auto onderaan het dorp. Via steile nauwe straatjes klim je langzaam naar boven. Vanaf de doorgaande weg leiden bijna alle kleine middeleeuwse straatjes naar het kasteel. Veel van de smalle huisjes stammen uit de 17e en 18e eeuw. Er hangt een serene rust in heel het dorp. Hoewel de weg lang en steil is, loont het zeker de moeite naar boven te lopen naar de oude ruïne van het kasteel. Het uitzicht vanaf de oude stenen over de gehele omgeving is prachtig.

Hier ligt Geraci Siculo

Weersverwachting Geraci Siculo

vandaag
19° / 8°
morgen
22° / 11°
14 apr
22° / 12°
15 apr
22° / 13°
16 apr
18° / 12°
Meer weer van Geraci Siculo op klimaatinfo.nl

Meer informatie