Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lipari

Lipari ligt op het Eolische eiland Lipari en is de grootste nederzetting van het eiland. Een zeer geliefde bestemming op de Eolische eilanden. Hei eiland is vooral in trek bij wandelaars.

Het dorpje Lipari ligt op het gelijknamige eiland en is een van de dichtbevolkte dorpen van de Eolische eilanden. De oude stad is gedeelte nog ommuurd met dikke Spaanse stadsmuren. Opgravingen in de plaats tonen aan dat hier ook al in de Griekse en Romeinse oudheid bewoning was. Oude baden en resten van een theater zijn er gevonden. Ook in het water rondom het eiland zijn veel archeologische vondsten gedaan. Een groot gedeelte hiervan kun je bewonderen in het archeologische museum van het eiland. Hier vindt je onder andere een prachtig antiek toneel masker.

Lipari is in de loop van de geschiedenis bewoont door vele volkeren. De Spanjaarden bouwden hier de grote dikke stadsmuren om de stad te beschermen tegen aanvallen van piraten die hier in de middeleeuwen de zeeën onveilig maakte. De Normandiërs waren verantwoordelijk voor de grote kathedraal die gebouwd werd in de 11e eeuw. Ook deze moest in 1540 weer herbouwd worden na een aanval van Turkse piraten. Het is erg leuk om in Lipari een fiets of scooter te huren en zo het eiland te verkennen.

Het plaatsje Lipari is een leuk oud stadje. In de kleine straatjes zijn leuke winkeltjes en restaurants te vinden. Aan de oude haven zijn gezellige terrasjes. Neem vooral plaats in een van de vele trattoria’s. De plaatselijk wijn, Malvasani is een heerlijke portachtige wijn die goed smaakt bij Siciliaanse hammetjes , worsten en kazen. Een specialiteit van het eiland die je zeker moet proeven.

Hier ligt Lipari

Weersverwachting Lipari

vandaag
16° / 15°
morgen
15° / 14°
6 dec
15° / 15°
7 dec
15° / 14°
8 dec
14° / 14°
Meer weer van Lipari op klimaatinfo.nl

Meer informatie