Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monreale

Hoewel het dorpje Monreale op zichzelf weinig voorstelt, is het een plaats die je absoluut niet mag overslaan. De kerk van Monreale is de mooiste kerk van Sicilië en misschien wel een van de mooiste kerken van Italië.

Monreale ligt op steenworp afstand van Palermo. Toen de bisschop van Palermo in de tijd van de Moorse overheersing verdreven werd uit de stad vestigde hij zich tijdelijk in Monreale. Als dank kreeg het dorp een fenomenale kerk. De kerk van Monreale is een van de mooisten van Italië en in een land met zo’n rijke katholieke traditie wil dat wel iets zeggen. Drommen toeristen klimmen dan ook iedere dag de trappen richting de kerk omhoog. De dom van Monreale werd gesticht in de 12e eeuw na christus door de Normandische koning Willem II. Naast de kathedraal werd een klooster gesticht.

Aan de buitenkant is de kathedraal vrij sober. De kerk is traditioneel in een kruisvorm gebouwd. De voorkant wordt gevormd door twee klokkentorens en een veranda. De vlechtbogen die je hier en aan de achterkant van de kerk ziet zijn typisch voor die tijd. Het is een Arabische bouwstijl die door de Normandiërs werd overgenomen. Ook de kruisgang kent Arabische invloeden. Deze is erg bijzonder. De prachtige zuilen zijn rijkelijk bewerkt met fragmenten uit de Bijbel en ook de kapitelen hebben rijke versiering. Het mooiste van de kathedraal is echter in de kerk zelf te vinden.

De binnenkant van de kathedraal van Monreale is adembenemend. Het gehele middenschip is versierd met mozaïeken die allerlei taferelen uit het oude en Nieuwe Testament voorstellen. De taferelen zijn afgebeeld tegen een gouden achtergrond wat het geheel een schitterende uitstraling geeft. In de mozaïeken vind je het verhaal van Noah en de ark, Adam en Eva, de toren van Babel en veel meer. Het altaar wordt omringd door afbeeldingen van Jezus en zijn apostelen. Het is een van de mooiste voorbeelden van Byzantijnse mozaïek kunst in Italië. Ook het plafond van de kerk is prachtig versierd. Als je wilt, kun je ook op de toren klimmen en kun je vanaf het dak het dorpje Monreale verkennen.

Hier ligt Monreale

Weersverwachting Monreale

vandaag
13° / 9°
morgen
11° / 9°
7 dec
12° / 8°
8 dec
11° / 6°
9 dec
10° / 7°
Meer weer van Monreale op klimaatinfo.nl

Meer informatie