Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Novara di Sicilia

Novara di Sicilia is een prachtig bergdorpje in het noorden van Sicilië. Kleine straatjes en prachtige oude gebouwen met keuvelende oude mannetjes voor de lokale tabacci. Sicilië op zijn best.

Hoewel Novara di Sicilia een dorp is wat behoort tot de mooiste dorpen van Sicilië kom je hier nog niet heel erg veel toeristen tegen. Jammer want het dorp met zijn 17e-eeuwse centrum is erg charmant. Wandelend door de straatjes lijkt het wat op een film decor van Felini. Het dorpje Novara di Sicilia werd al bewoond in de prehistorie. Verschillende archeologische vondsten in de buurt leveren hier het bewijs voor. In de 16e en 17e eeuw richtte koning Fredrik van Aragon hier een jachtgebied op wat zorgde voor de opbloei van het dorp.

De belangrijkste bezienswaardigheden in het dorp zijn de kathedraal en de twee kerken. De kathedraal heeft een prachtige klokvormige gevel met Korintische zuilen. In de crypte liggen nog diverse gemummificeerde priesters. Een bijzonder ook wel wat akelig gezicht. Ook de andere twee kerken zijn al erg oud en stammen uit de 16e eeuw. Typisch voor het dorpje zijn de straten met kleine keien. Dit geeft het dorpje zijn authentieke uiterlijk. Opvallend zijn ook het grote aantal mooie standbeelden in het dorp. Een klein kind met touw en een figuur van David zijn hier voorbeelden van.

Net zoals veel andere Siciliaanse dorpen worden hier ook veel religieuze feestdagen uitgebreid gevierd. Bijzonder is echter wel het festival van de Maiorchino. Tijdens dit festival wat draait om de Maiorchino kaas, een soort peccorino, worden door een aantal teams de kazen door de straten van het dorp gerold. Wie als eerste het parcours heeft afgelegd heeft gewonnen. Na de wedstrijd wordt de kaas voor de pasta gebruikt. Naast de kaas is Novarra di Sicilia ook bekend om zijn hazelnoten.

Hier ligt Novara di Sicilia

Weersverwachting Novara di Sicilia

vandaag
14° / 9°
morgen
14° / 8°
19 apr
12° / 6°
20 apr
17° / 7°
21 apr
17° / 7°
Meer weer van Novara di Sicilia op klimaatinfo.nl

Meer informatie