Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

San Marco d’Alunzio

San Marco d’Alunzio heeft een roemrijke geschiedenis die zo’n beetje alle bezetters uit de Siciliaanse geschiedenis kent. Het prachtige aan het dorp is dat je al die facetten van de historie ook nog terug kunt vinden.

San Marco d’Alunzio behoort tot de vereniging van mooiste dorpjes van Italië. En dat is helemaal terecht. Het dorp is gelegen op een heuvel zo’n 500 meter boven de Tyrreense zee. De azuurblauwe zee is op veel plaatsen in het dorp een prachtig decor. Vanaf de vvv die te vinden is in het midden van het dorp beginnen enkele wandelingen door het dorp zelf. Met kleine blauwe en oranje pijltjes kun je een weg vinden door de wirwar van straatjes en de diverse monumenten van het dorp bezichtigen. San Marco d’Alunzio wordt al beschreven in de oudheid. De Romeinse schrijver Cicero noemt het dorp in zijn brieven.

San Marco d’Alunzio bestond dus al in de oudheid. De resten van de tempel van Hercules herinneren aan deze tijd. Na de Grieken en Romeinen namen de Byzantijnen het roer over in het dorpje. San Mauro heette toen Demenna. In het museum voor Byzantijnse en Normandische kunst vind je vele archeologische voorwerpen terug uit deze tijd. Het waren de Noormannen die in de 11e eeuw het dorp de naam San Marco gaven. Boven in het dorp kun je de resten bewonderen van het oude kasteel. Slechts een muur met spitsbogen is overeind gebleven. Ook het vervallen kerkje aan het begin van het dorp stamt nog uit die tijd. De Noormannen maakten van deze tempel een christelijke kerk.

In het kleine dorp vind je heel wat kerken. De oudste staat er al sinds de 4e eeuw na Christus. In de middeleeuwen kwam het dorpje tot grote bloei. Veel van de kerken stammen dan ook uit die tijd. In totaal zijn er 22 kerken in San Marco te vinden. Met al die kerken zijn er ook een groot aantal christelijke festivals. De naamdagen van diverse heiligen worden uitgebreid gevierd en ieder jaar is er in juni een groot middeleeuws festival. San Marco d’Alunzio staat verder bekend om zijn speciale gerechten. Siciliaanse pannenkoekjes, droge worst, gegrild vlees en macaroni uit de oven staan hier op de kaart.

Hier ligt San Marco d’Alunzio

Weersverwachting San Marco d’Alunzio

vandaag
15° / 10°
morgen
12° / 10°
7 dec
12° / 9°
8 dec
10° / 2°
9 dec
8° / 6°
Meer weer van San Marco d’Alunzio op klimaatinfo.nl

Meer informatie