Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Savoca

Sacova is een prachtige klein dorpje gelegen hoog op een berg. Liefhebbers van Godfather trilogie slaan Corleone beter over en bezoeken Savaco. Een deel van de scene’s in de films zijn in dit dorpje, Savoca, aan de oostkant van Sicilië opgenomen.

Savoca is een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Het dorpje werd gesticht in de in de provincie van Messina. Liefhebbers van de Godfather films kunnen hier de locaties van enkele beroemde scene’s bezoeken. De bar waar Michael Corleone om de hand van de dochter van de baas komt vragen ziet er nog exact zo uit als in de film. Ook het kerkje waarin de bruiloft wordt gefilmd is te vinden in dit dorpje. In tegenstelling tot Corleone is Savoca weinig verandert ten opzichte van de vorige eeuw. Alleen de auto’s verraden het hier en nu.

Hoewel het dorp al veel is opgeknapt zijn er nog erg veel prachtige monumenten die onderkomen zijn. De jeugd van Savoca heeft daarom een vereniging opgericht om de historie van het dorp te restaureren en bewaren. Bij het bezoek aan de kerk wordt een kleine bijdrage gevraagd en het dorp doet aan crowdfunding om het geld voor het opknappen van de kerken bij elkaar te krijgen. Men hoopt zo de prachtige muurschilderingen in de diverse kerken weer in oude glorie te herstellen.

Savoca heeft een klein maar mooi oud middeleeuws centrum met heel veel kerken. Een aantal daarvan zijn slechts ruïnes, maar een aantal anderen zijn nog mooi bewaard gebleven of worden opgeknapt. De Sint Nicolaskerk deed dienst als filmlocatie en is prachtig gerestaureerd. De Sint Michael kerk en het kapucijnenklooster zijn ook het bezoeken waard. Andere bezienswaardigheden zijn Bar Vitelli en de oude veertiende-eeuwse stadspoort. Bij de oude stadspoort zijn ook de resten te vinden van de gevangenis.

Hier ligt Savoca

Weersverwachting Savoca

vandaag
35° / 26°
morgen
36° / 27°
15 jul
34° / 26°
16 jul
36° / 26°
17 jul
37° / 27°
Meer weer van Savoca op klimaatinfo.nl

Meer informatie