Weersverwachting Coreglia Antelminelli

vandaag
14° / 9°
morgen
18° / 8°
24 okt
21° / 9°
25 okt
19° / 10°
26 okt
17° / 10°

Coreglia Antelminelli

Waar ligt Coreglia Antelminelli?

Externe links

In de elfde eeuw sluit het dorp zich aan bij Lucca één van de belangrijkste handelspartners van het dorp. Indertijd heette het dorp nog Coreglia de toevoeging Antelminelli is pas in de negentiende eeuw toegevoegd ter ere van de familie Antelminelli die een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het dorp.

Het belangrijkste gebouw in het dorp is de Chiesa San Michele. Deze kerk ligt gelijk achter de gelijknamige stadspoort. Deze elfde-eeuwse kerk kan gratis bezocht worden. In de kerk zijn enkele prachtige beelden en schilderijen te vinden. Met name de bijzondere preekstoel spreekt tot de verbeelding.

Andere bijzondere bouwwerken in Coreglia Antelminelli zijn de Chiesa san Martino dat volgens sommige bronnen de oudste kerk in de provincie Lucca is, het Palazzo del Comune en het kasteel La Rocca. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op het nabij gelegen dorpje Gromignana. Er zijn in het dorp meerdere plekken te vinden waar je een schitterend uitzicht hebt op de bijzonder bosrijke omgeving van het dorp.

Foto's van Coreglia Antelminelli