Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Coreglia Antelminelli

Coreglia Antelminelli is een klein dorpje en een gemeente in de provincie Lucca in de regio Toscane. Het dorpje is een typisch Toscaans bergdorpje. Het dorpje staat op de lijst van I Borghi Piú belli d’Italia en behoort dus officieel tot de mooiste dorpen van Italië.

Een aantal historische stadspoorten geven toegang tot het eeuwenoude dorp. Eenmaal binnen deze poorten dan lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Alleen de was die nog overal buiten hangt verraad dat het dorp nog steeds bewoond wordt. Van het precieze ontstaan van Coreglia Antelminelli is niet bijzonder veel bekend wel weten we dat de grond van de huidige vesting in de tiende eeuw geschonken werd aan een Italiaanse familie door de toenmalige bisschop.

In de elfde eeuw sluit het dorp zich aan bij Lucca één van de belangrijkste handelspartners van het dorp. Indertijd heette het dorp nog Coreglia de toevoeging Antelminelli is pas in de negentiende eeuw toegevoegd ter ere van de familie Antelminelli die een grote rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het dorp.

Het belangrijkste gebouw in het dorp is de Chiesa San Michele. Deze kerk ligt gelijk achter de gelijknamige stadspoort. Deze elfde-eeuwse kerk kan gratis bezocht worden. In de kerk zijn enkele prachtige beelden en schilderijen te vinden. Met name de bijzondere preekstoel spreekt tot de verbeelding.

Andere bijzondere bouwwerken in Coreglia Antelminelli zijn de Chiesa san Martino dat volgens sommige bronnen de oudste kerk in de provincie Lucca is, het Palazzo del Comune en het kasteel La Rocca. Vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht op het nabij gelegen dorpje Gromignana. Er zijn in het dorp meerdere plekken te vinden waar je een schitterend uitzicht hebt op de bijzonder bosrijke omgeving van het dorp.

Hier ligt Coreglia Antelminelli

Weersverwachting Coreglia Antelminelli

vandaag
7° / 3°
morgen
7° / 0°
7 dec
8° / 0°
8 dec
4° / 1°
9 dec
7° / 1°
Meer weer van Coreglia Antelminelli op klimaatinfo.nl

Meer informatie