Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Castiglione del Lago

Castiglione del Lago is een groot dorp aan de zuidwestkust van het Trasimeense Meer. Het dorp ligt in het noordelijke deel van Umbrië in de provincie Perugia. Castiglione del Lago hoort tot de mooiste dorpen van Italië en staat op de “I Borghi Piú belli d’Italia”.

Castiglione del Lago was oorspronkelijk een eiland, het vierde eiland in het Trasimeense Meer om precies te zijn. Door de eeuwen heen werd de stad steeds groter en werd het gat tussen het eiland en de oever langzaam gevuld met huizen, pleinen en kerken. Het hart van het dorp wordt gevormd door het historische centrum van Castiglione del Lago. Dit historische centrum is te vinden binnen de stadsmuren van Castiglione del Lago. In de stadsmuren zijn drie poorten, in het centrum kom je drie pleinen en drie kerken tegen.

Castiglione del Lago is ontstaan aan een belangrijke handelsweg tussen de plaatsen Orvieta, Chiusi en Arezzo. Deze belangrijke ligging heeft ervoor gezorgd dat het dorp meerdere malen het middelpunt i geweest tussen oorlogen tussen de Romeinen en de Etrusken en laten de Perugianen tegen de Toscanen. Tijdens deze oorlogen zijn grote delen van de stad en de fortificaties meerdere malen verwoest en terug opgebouwd. Deze schermutselingen zouden duren totdat het dorp in de zestiende eeuw in handen kwam van de Pauselijke staat.

De belangrijkste bezienswaardigheid van Castiglione del Lago is de Rocca del Leona, het Fort van de Leeuw. Dit bijzondere fort ligt in het oostelijke deel van Castiglione del Lago en kijkt uit over het Trasimeense Meer. Het fort heeft een vijfhoekige vorm en is gebouwd in de dertiende eeuw. Op vier van de hoeken staan torens en bastion op de andere hoek. Andere bezienswaardigheden zijn het Palazzo della Corgna, dat dienst doet als het stadhuis en Santa Maria Maddalena.

Hier ligt Castiglione del Lago

Weersverwachting Castiglione del Lago

vandaag
11° / 5°
morgen
8° / 2°
7 dec
8° / -1°
8 dec
7° / 1°
9 dec
8° / 2°
Meer weer van Castiglione del Lago op klimaatinfo.nl

Meer informatie