Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Umbrië

Mooiste dorpjes van Umbrië

De regio Umbrië ligt centraal in Italië en is een van de weinige regio’s in Italië die niet direct aan de Middellandse Zee grenst. Umbrië staat bekend om zijn zacht glooiende groene heuvels, die bedekt zijn met wijngaarden en olijfbomen. De regio is vernoemd naar een stam die er in de zesde eeuw voor Christus kwam wonen en bekendstond als de Umbri, later toen de Romeinen en de Etrusken zich in deze regio vestigden kenden Umbrië tijden met grote economische groei. Een groot deel van de steden en dorpen die vandaag de dag tot de populairste bezienswaardigheden van de regio horen zijn ontstaan in deze periode. In de middeleeuwen groeiden deze plaatsen uit tot belangrijke handelssteden en werden de prachtige paleizen, fortificaties en kerken gebouwd.

Tegenwoordig zijn er nog slechts twee echte grote steden in Umbrië te vinden, Perugia en Terni. Beiden steden zijn de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Er zijn in Umbrië tientallen prachtige dorpen en gehuchten te vinden. Zo kom je aan het Trasimeense Meer in het noorden van Umbrië verschillende dorpen tegen die op de officiële lijst van mooiste dorpen van Italië staan, de “I Borghi Piú belli d’Italia”.
De belangrijkste inkomensbronnen van Umbrië zijn het toerisme, de wijnbouw en de olijven. Wijnbouw is iets wat al vele duizenden jaren in Umbrië wordt gedaan. Het zacht glooiende landschap dat lang wordt blootgesteld aan de zon is perfect voor het kweken van druiven. In Umbrië worden twee wijnen gemaakt die het kwaliteitspredicaat DOCG hebben, het hoogste Italiaanse predicaat. Dit zijn de Sagrantino di Montefalco en de Torgiano Rosso Rierva.

Castiglione del Lago

Umbrië

Castiglione del Lago is een groot dorp aan de zuidwestkust van het Trasimeense Meer. Het dorp ligt in het noordelijke deel van Umbrië in de provincie Perugia. Castiglione del Lago hoort tot de mooiste dorpen van Italië en staat op de “I Borghi Piú belli d’Italia”.

Città della Pieve

Umbrië

Città della Pieve is een middelgroot dorp in het noordwesten van de regio Umbrië in de provincie Perugia. Het dorp ligt op ongeveer vijfhonderd meter hoogte en staat bekend om zijn smalle bakstenen straatjes.

Monte de Lago

Umbrië

Monte de Lago is een klein dorpje aan het Meer van Trasimeno in de regio Umbrië. Het dorp heeft minder dan tweehonderd inwoners en is te vinden in het noorden van Umbrië in de provincie Perugia.

Paciano

Umbrië

Paciano is een klein stadje in de regio Umbrië en heeft minder dan duizend inwoners. Het dorpje ligt in het noorden van de regio Umbrië in de provincie Perugia. Het behoort tot de mooiste dorpen van Italië en is nog niet ontdekt door het grote publiek.

Panicale

Umbrië

Panicale is een prachtig klein stadje in de regio Umbrië op een steenworp afstand van het Transimeense Meer. Panicale ligt in de provincie Perugia dat in het noordwestelijke deel van Umbrië ligt.