Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Paciano

Paciano is een klein stadje in de regio Umbrië en heeft minder dan duizend inwoners. Het dorpje ligt in het noorden van de regio Umbrië in de provincie Perugia. Het behoort tot de mooiste dorpen van Italië en is nog niet ontdekt door het grote publiek.

Het dorp Paciano ligt aan de voet van het Pasillo gebergte en kijkt uit over het Transimeense Meer. Het dorp is gesticht in de middeleeuwen en werd net als de rest van de provincie in de zestiende eeuw veroverd door de Pauselijke staat. Het dorp heeft door de eeuwen heen niet echt een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Italië wel zijn er nog steeds enkele prachtige bezienswaardigheden in Paciano te vinden. Mede vanwege het feit dat Panciano in de loop de eeuwen zo weinig veranderingen heeft ondergaan is het dorp officieel opgenomen op de lijst van “I Borghi Piú belli d’Italia”.

Binnen de oude stadsmuren van Paciano zijn de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij aan het dertiende-eeuwse stadhuis van het dorp, La Torre d’Orlando, de poorten Ratrella en Fiorentina en de Chiesa San Guiseppe. In de Chiesa San Guiseppe hangt een prachtig vijftiende-eeuws schilderij van Fiozenzo di Lorenzo, een beroemde schilder uit Umbrië. Ook buiten de stadsmuren van Paciano zijn er verschillende bezienswaardigheden te vinden.

De omgeving van Paciano en met name het gebied rondom het Transimeense Meer staat bekend om de prachtige wandelingen en fietstochten die je er kunt maken. De heuvels rondom het dorp lenen zich perfect voor korte en lange wandeltochten. Er zijn in en rondom Paciano opvallend veel leuke b&b’s en appartementen te vinden. Het is daarom een uitstekende uitvalsbasis om de andere delen van Umbrië en het nabijgelegen Toscane te verkennen.

Hier ligt Paciano

Weersverwachting Paciano

vandaag
30° / 12°
morgen
27° / 13°
5 okt
27° / 14°
6 okt
27° / 14°
7 okt
27° / 14°
Meer weer van Paciano op klimaatinfo.nl

Meer informatie