Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Monte de Lago

Monte de Lago is een klein dorpje aan het Meer van Trasimeno in de regio Umbrië. Het dorp heeft minder dan tweehonderd inwoners en is te vinden in het noorden van Umbrië in de provincie Perugia.

Het Trasimeense Meer is na het Gardameer, het Lago Maggiore en het Comomeer het grootste meer van Italië. Het meer is veel minder toeristische dan de drie meer noordelijk gelegen meren, maar toch zijn er in en aan het meer voldoende bezienswaardigheden te vinden om je minimaal een week bezig te houden. De leukste dorpjes in de omgeving van het meer zijn naast Monte de Lago, Castiglione del Lago, Magione, Passignano sul Trasimeno, Paciano en Panicale. In het meer liggen drie eilanden waarvan er twee toegankelijk zijn voor het publiek. Isola Maggiora is het grootste eiland in het meer en het enige eiland dat permanent bewoond wordt.

Monte de Lago is een prachtig oud dorp dat nog bijna helemaal ommuurd is en een waaiervormig stratenpatroon heeft. Dit patroon wordt doormidden gesneden door de hoofdstraat. Deze straat loopt van het centrum van het dorp tot aan de oever van het meer. De hoge stadsmuren heeft Monte de Lago te danken aan het feit dat het dorp ondanks zijn geringe grote de bestuurlijke hoofdstad van het Trasimeense Meer is geweest. De belangrijkste inkomstenbronnen van Monte de Lago zijn naast het toerisme, de visserij en de olijventeelt.

De belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp is de kerk van Sant’Andrea. Deze kerk is gebouwd in de veertiende eeuw en heeft fresco’s uit de vijftiende eeuw. Een andere bekende bezienswaardigheid is Villa Palombaro Schnabl. Deze villa was vroeger eigendom van een musicoloog die er met regelmaat concerten gaf met bekende namen uit de muziekgeschiedenis. Zo heeft Puccini er met regelmaat opgetreden.

Hier ligt Monte de Lago

Weersverwachting Monte de Lago

vandaag
24° / 15°
morgen
28° / 16°
16 jun
28° / 17°
17 jun
29° / 17°
18 jun
33° / 17°
Meer weer van Monte de Lago op klimaatinfo.nl

Meer informatie