Weersverwachting Città della Pieve

vandaag
24° / 11°
morgen
25° / 11°
10 mei
25° / 11°
11 mei
23° / 10°
12 mei
18° / 8°

Città della Pieve

Waar ligt Città della Pieve?

Externe links

Het Palazzo della Corgna hoort tot de belangrijkste niet-religieuze bezienswaardigheden van Città della Pieve. Dit bijzondere paleis is gebouwd in de zestiende eeuw en heeft prachtige schilderijen die in de opdracht van de toenmalige kardinaal zijn gemaakt. Na jaren van verval is het paleis in de jaren zeventig van de vorige eeuw prachtige gerestaureerd waardoor het nu weer in zijn oude glorie te bewonderen is.

De kathedraal van Città della Pieve kent een lange geschiedenis. De oudste delen van de kathedraal stammen uit de vierde en vijfde eeuw. In de achtste eeuw werd er op deze plaatsen een Romaanse kerk gebouwd, die in de dertiende eeuw vervangen werd door een Gotische kerk. De huidige kathedraal is gebouwd in de zestiende eeuw. Toch zijn de sporen van de oudere delen nog zichtbaar. Een ander geloofsgebouw dat de moeite van het bezoeken waard is, is de Santa Maria dei Servi. Deze kerk staat bekend om de fresco’s die eeuwenlang achter een muur verscholen hebben.

De meeste toeristen komen naar het dorp vanwege de opvallend smalle straatjes die tussen de huizen liggen. Sommige zijn zo smal dat je er maar net tussendoor kunt lopen. Volgens de verhalen zouden deze straatjes zijn ontstaan doordat de mensen in het dorp zoveel ruzie hadden met elkaar dat ze weigerden een muur met elkaar te delen. Of dit echt dit reden is vragen we ons af.

Foto's van Città della Pieve