Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Panicale

Panicale is een prachtig klein stadje in de regio Umbrië op een steenworp afstand van het Transimeense Meer. Panicale ligt in de provincie Perugia dat in het noordwestelijke deel van Umbrië ligt.

Panicale is volgens de meeste bronnen erg oud, al zijn daar nog geen bewijzen voor gevonden. In de middeleeuwen was Panicale het middelpunt van de provincie Perugia. De provincie was afhankelijk voor vlees en brood van Panicale. Dit zorgde ervoor dat het stadje behoorlijk wat macht had in de provincie. Tel daar bij op dat de meeste militairen in Panicale gelegerd waren en snap waarom het stadje bijna alle macht in handen had. Deze macht zou duren totdat de Pauselijke Staat halverwege de zestiende eeuw Panicale en de rest van de provincie veroverden. Perugia zou in handen blijven van de Pauselijke staat tot de eenwording van Italië.

 

Panicale is gebouwd op rotsen daarom moet je tijdens je bezoek aan het stadje er rekening mee houden dat je behoorlijk wat trappen zal moeten bedwingen. Panicale is gebouwd op drie verschillende niveaus die ongeveer dezelfde uitstraling hebben. In het centrum een plein met in het midden een waterput. De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp, de San Michele Arcangelo, is te vinden op het tweede niveau. Wil je meer over het dorp en zijn omgeving te weten komen dan moet je zeker even een bezoek brengen aan het kantoor voor toerisme aan het Piazza Umberto.

Andre bezienswaardigheden in Panicale zijn het Palazzo de Podestà, het theater en het Museo del Tulle. Dit kleine museum is gewijd aan de kunst van het kantklossen. In het museum zijn prachtige kanten jurken en andere kanten kledingstukken te vinden. Leuk om even te bezoeken al was het alleen maar vanwege het enthousiasme waarmee de gids van het museum kan vertellen.

Hier ligt Panicale

Weersverwachting Panicale

vandaag
26° / 10°
morgen
26° / 14°
20 mei
24° / 17°
21 mei
21° / 15°
22 mei
18° / 12°
Meer weer van Panicale op klimaatinfo.nl

Meer informatie