Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trpejca

Trpejca is een klein dorpje aan het meer van Ohrid in het zuidwestelijke deel van Europa. Trpejca is een van de mooiste dorpjes van Macedonië lokaal staat het dorp bekend als de Saint-Tropez van Macedonië.

Trpejca is van oorsprong een vissersdorp maar is de laatste jaren een steeds populairder wordende toeristische bestemming in Macedonië aan het worden. Verwacht hier echter geen grote hotels of immense appartementencomplexen. Het kleine dorp herbergt echter wel enkele kleinschalige hotels en enkele appartementen. Net buiten het dorp is er een camping te vinden. In het dorp wonen slecht driehonderd mensen.

 

Als je het dorp binnenkomt valt het op dat er maar een paar straten door het dorp heenlopen. De belangrijkste hiervan is een trap die je naar het strand van Trpejca brengt. Het dorp beschikt over een prachtig kiezelstrand met daarbij een prachtige aanlegsteiger. Aan het strand bevinden zich enkele horeca gelegenheden waar je de verschillende vissen, die er in het Meer van Ohrid gevangen worden, vers vanaf de barbecue geserveerd worden. Specialiteit van een van de restaurants is de warm gerookte zalmforel. Deze kunnen we iedereen aanraden.

Trpejca ligt in het Galičica Nationaal Park. Dit park beslaat het deel van Macedonië tussen het Meer van Ohrid en het Prespameer. De berg Magaro is met meer dan 2.200 meter het hoogste punt van dit nationale park. Dit park staat bekend om zijn prachtige natuur en de schitterende wandelingen die er gemaakt kunnen worden.

Hier ligt Trpejca

Weersverwachting Trpejca

vandaag
19° / 13°
morgen
17° / 13°
12 okt
18° / 12°
13 okt
16° / 9°
14 okt
17° / 8°
Meer weer van Trpejca op klimaatinfo.nl

Meer informatie