Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vevčani

Vevčani is een dorpje in het westelijke deel van Macedonië aan de grens met Albanië. Het dorp ligt op ongeveer veertien kilometer van de populaire badplaats Struga. De gemeente Vevčani wordt compleet omringd door de gemeente Struga.

Vevčani is een oud dorp dat waarschijnlijk ergens in de zevende eeuw is opgericht. Het dorp is gesticht door het Berziti-volk dat het Christelijke geloof had aangenomen. Er zijn in het dorp en in de directe omgeving dan ook talloze kerken, kapellen en kloosters te vinden. De bekendste hiervan is het Sveti Spas klooster dat zich in de bergen boven het dorp bevindt. Het grootste evenement dat jaarlijks in Vevčani wordt georganiseerd is het carnaval. . Tijdens deze dagen komen er vele duizenden toeristen naar het dorp toe om de duivels, demonen en andere mythische figuren in het dorp te bekijken.

Het dorp ligt aan de voet van het Jablanica gebergte. Deze bergketen staat bekend om zijn prachtige natuur en het gletsjermeer “Lokva”. De belangrijkste en bekendste bezienswaardigheid van Vevčani zijn de bronnen en de daarbij behorende watervallen van Vevčani. Deze bronnen staan bekend om hun zuivere water. Omdat er zoveel verschillende bronnen zijn en iedere bron een andere oorsprong heeft, verschilt de smaak van het water per bron. Je kunt langs de watervallen en bronnen een leuke wandeling maken. Deze wandeling neemt je mee langs de mooiste delen van de waterval via smallen paadjes en bruggen. Aan het einde van de wandeling loop je het dorp weer binnen en kom je langs een van de gekanaliseerde watervallen. Sommige hiervan worden gebruikt als koelkast en weer andere zorgen ervoor dat de watermolen van het dorp zijn werk kan blijven doen.

Hier ligt Vevčani

Weersverwachting Vevčani

vandaag
10° / 4°
morgen
6° / 2°
26 apr
9° / 1°
27 apr
10° / 4°
28 apr
14° / 5°
Meer weer van Vevčani op klimaatinfo.nl

Meer informatie