Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mauritius

Mooiste dorpjes van Mauritius

Mauritius is een land dat steeds meer Nederlandse en Belgische toeristen trekt. Deze fantastische vakantiebestemming is door een toenemend aantal aantrekkelijk geprijsde pakketreizen steeds interessanter geworden als alternatief voor bijvoorbeeld Curaçao of Kaapverdië. Omdat de seizoenen precies tegenovergesteld zijn aan die van ons is het er op z’n warmst als het bij ons volop winter is. De lokale winter valt gelijk met onze zomer en het is dan op Mauritius nog steeds prima vertoeven. De meeste hotels liggen langs de vele stranden die hoofdeiland Mauritius telt. Sommigen liggen in dorpen of in de directe nabijheid van dorpen.

Wie vaker buiten Europa gereisd heeft die zal weten dat pittoreske dorpen zoals je ze in Europa vaak aantreft buiten Europa niet zo snel voorkomen. Als je al een interessant dorp hebt dan komt dat vaak door zeer populaire bezienswaardigheden of omdat een plaats vroeger van groot belang was en daarna nooit tot een stad van hedendaagse proporties uitgegroeid is.

In het geval van Mauritius ga je tevergeefs zoeken naar pittoreske dorpen. Omdat deze website gaat over de mooiste dorpen per bestemming dan gaat het niet meer om mooie dorpen in de absolute zin, maar vooral over de mooiste dorpen in relatieve zin. We hebben daarom op basis van die achterliggende gedachte een tweetal dorpen op Mauritius uitgezocht waarvan wij vinden dat ze net iets mooier zijn dan een gemiddeld dorp op het eiland.

De beste reistijd voor Mauritius is van juni tot half november. Het is dan aangenaam qua temperatuur en de kans op neerslag is niet al te groot. Wil je excursies maken op Mauritius, kies dan voor het voorjaar of najaar.

Black River

Mauritius

Black River is een district waar je enerzijds prachtige tropische stranden vindt, maar waar je ook de ruigste stukjes natuur van Mauritius aantreft.