Black River

Mauritius

Het eiland Mauritius is onderverdeeld in een negental districten, waaronder Black River. Dit district beslaat een oppervlakte van 259 vierkante meter en is te vinden in het zuidwesten van Mauritius. Black River wordt gezien als één van de mooiste gebieden van het eiland. Dat komt omdat het nationaal park Black River hier onder valt waar je prachtige natuurfenomenen zoals watervallen en de Seven Coloured Earths aantreft. Ook vind je hier de berg Le Morne Brabant die een belangrijk stuk erfgoed vormt op het eiland. Voor toeristen zijn de prachtige tropische zandstranden een reden om een vakantie in dit district te vieren.

Flic en Flac

Van de dorpen die je op Mauritius aantreft is Flic en Flac voor toeristen de meest interessante, mede door het lange zandstrand dat vanuit de kern van het dorp langs een aantal zeer aangename hotels loopt.

Het grappige van Flic en Flac is dat deze bijzondere naam afkomstig is uit de tijd van de Nederlanders de baas waren op Mauritius. De naam stamt af van het oud-Nederlandse zinnetje Fried Landt Flaak wat zoiets als ‘vrij en vlak land’ betekent. Vlak is Flic en Flac, maar vrij absoluut niet meer. In de loop der tijd is er een dorpje ontstaan waar een paar mooie hotelresorts zich gevestigd hebben. Het dorp zelf oogt wat meer ontwikkeld dan veel andere dorpen op het eiland. Het is gezien het aanbod van winkels en horeca duidelijk wat toeristischer.

» meer over Flic en Flac

Tamarin

Een lieflijk dorp met een mooi en niet al te druk publiek strand. Dat is wat Tamarin aan de oostkust van Mauritius een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt.

Lange tijd was Tamarin de hoofdstad van het district Bloaxck River. Deze rol is inmiddels overgenomen door het meer centraal gelegen Bambous. We hebben Tamarin gekozen als één van de mooiste dorpen van Tamarin omdat je hier een combinatie hebt van een aangenaam strand, een relaxte dorpskern en de zoutpannen als uniek element binnen de dorpskern. Op het moment dat wij Tamarin bezochten (november 2017) waren de zoutpannen nog in gebruik. Op de Engelstalige wikipedia-pagina stond op dat moment vermeld dat de zoutwinning hier vanwege bedrijfseconomische redenen gestopt is. Het zou voordeliger zijn om zout uit India te importeren, dat ook nog eens van een beter kwaliteit zou zijn.

» meer over Tamarin