Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Flic en Flac

Van de dorpen die je op Mauritius aantreft is Flic en Flac voor toeristen de meest interessante, mede door het lange zandstrand dat vanuit de kern van het dorp langs een aantal zeer aangename hotels loopt.

Het grappige van Flic en Flac is dat deze bijzondere naam afkomstig is uit de tijd van de Nederlanders de baas waren op Mauritius. De naam stamt af van het oud-Nederlandse zinnetje Fried Landt Flaak wat zoiets als ‘vrij en vlak land’ betekent. Vlak is Flic en Flac, maar vrij absoluut niet meer. In de loop der tijd is er een dorpje ontstaan waar een paar mooie hotelresorts zich gevestigd hebben. Het dorp zelf oogt wat meer ontwikkeld dan veel andere dorpen op het eiland. Het is gezien het aanbod van winkels en horeca duidelijk wat toeristischer.

De kustlijn van Flic en Flac is maar liefst 13 kilometer lang. een groot deel hiervan bestaat uit zandstrand, wat in principe overal openbaar is. Sommige delen van het strand zijn wat lastiger bereikbaar omdat grote hotelresorts zoals het Hilton Mauritius, het Sugar Beach Resort en het Sofitel Mauritius L’Impérial Resort en Spa (ja, dat is een hele mond vol!). Dat betekent overigens niet dat de stranden voor deze hotels privéstranden zijn. Je mag alleen niet over het terrein van deze hotels naar het strand toe. Via de openbare entrees kun je gewoon over het witte zandstrand naar de andere delen wandelen. Een heerlijk idee overigens, want er zijn weinig plekken op Mauritius waar je zulke lange strandwandelingen kunt maken als hier in Flic en Flac.

Op het strand van Flic en Flac kun je natuurlijk lekker luieren en af en toe eens een duik in het rustig kabbelende water nemen. Wie een beetje beweging wil die kan gaan snorkelen, kanoën of peddelen. Vlak bij Flic en Flac, aan het begin van de toegangsweg, ligt een leuk winkelcentrum. Cascavelle telt meer dan vijftig winkels en horecazaken. Ook zit hier een van de beste supermarkten van het eiland. Een kilometer verderop dit pretpark Casela World of Adventures. Dit is een combinatie van dierentuin, safaripark en themapark. Hier kun je je gemakkelijk een hele dag zoet houden als je voldoende opties bijboekt.

Hier ligt Flic en Flac

Weersverwachting Flic en Flac

vandaag
37° / 25°
morgen
36° / 26°
14 apr
35° / 27°
15 apr
33° / 26°
16 apr
34° / 26°
Meer weer van Flic en Flac op klimaatinfo.nl

Meer informatie