Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tamarin

Een lieflijk dorp met een mooi en niet al te druk publiek strand. Dat is wat Tamarin aan de oostkust van Mauritius een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt.

Lange tijd was Tamarin de hoofdstad van het district Black River. Deze rol is inmiddels overgenomen door het meer centraal gelegen Bambous. We hebben Tamarin gekozen als één van de mooiste dorpen van Tamarin omdat je hier een combinatie hebt van een aangenaam strand, een relaxte dorpskern en de zoutpannen als uniek element binnen de dorpskern. Op het moment dat wij Tamarin bezochten (november 2017) waren de zoutpannen nog in gebruik. Op de Engelstalige wikipedia-pagina stond op dat moment vermeld dat de zoutwinning hier vanwege bedrijfseconomische redenen gestopt is. Het zou voordeliger zijn om zout uit India te importeren, dat ook nog eens van een beter kwaliteit zou zijn.

De Baai van Tamarin is vrij populair onder surfers. Dat komt omdat dit een van de weinige plekken op het eiland is waar het koraalrif onderbroken wordt, waardoor de branding ongehinderd door koraal het strand kan bereiken. Voor surfers is dit wel aangenaam gezien de schade die koraal aan een mensenhuid toe kan brengen. De baai is ook bekend vanwege de dolfijnen die zich hier geregeld laten zien. Vanaf het strand vertrekken dan ook diverse bootexcursies die als doel hebben om dolfijnen te spotten.

Het strand van Tamarin bestaat uit twee delen die door een combinatie van twee rivieren (Riviere Tamarin en Riviere du Rempart) onderbroken worden. Vanaf het zuidelijke openbare strand kun je door het water wel naar de overkant gaan. Je komt dan tot ongeveer je middel in het water terecht. Aan de noordkant ligt wel het mooiste stuk strand, dat via de openbare weg niet bereikbaar is. Verschillende resorts schermen het strand daar af voor het publiek.

Hier ligt Tamarin

Weersverwachting Tamarin

vandaag
37° / 25°
morgen
36° / 26°
14 apr
35° / 27°
15 apr
33° / 26°
16 apr
34° / 26°
Meer weer van Tamarin op klimaatinfo.nl

Meer informatie