Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Leona Vicario

Het dorp Leona Vicario is vernoemd naar de vrouw die in de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog de Mexicanen steunde in hun strijd tegen de Spaanse autoriteiten. De latere vrouw van Andrés Quintana Roo is ook te vinden op een versie van een munt van 5 Mexicaanse pesos. Het dorp Leona Vicario ligt in de provincie Quintana Roo, op enkele tientallen kilometers van de hotels van Cancún en Playa del Carmen.

Het dorp wordt binnen het excursieprogramma van verschillende reisorganisaties gebruikt om toeristen kennis te laten maken met het echte Mexico. In de hotelzones van Cancún is daar natuurlijk weinig sprake van. Een bezoek aan het dorp zit onder andere in de excursie “Typisch Mexico”. Het toerisme vormt een steeds belangrijker wordende bron van inkomsten. Vroeger werd er in Leona Vicario vooral geld verdient met de winning van chicle. Deze natuurlijke gom is afkomstig van in de omgeving groeiende bomen. Tegenwoordig wordt kauwgom op grote schaal geproduceerd met synthetische gom, waardoor het winnen van chicle bijna niet meer voorkomt.

Als je als toerist Leona Vicario bezoekt dan zul je vrijwel zeker per fietstaxi door het dorp gereden worden. Vanuit de hoofdstraat zie je complete rijen met fietstaxi’s vertrekken richting een aantal plekken in het dorp. Wat op zal vallen is dat het er hier veel armoediger uit ziet dan in de badplaatsen. De bouwwerken variëren van stevige betonnen huizen tot traditionele hutten. Je ziet dat het leven hier eenvoudiger is. Families wonen hier vaak ook met meerdere generaties samen. Opa en oma wonen samen met hun kinderen en kleinkinderen bij elkaar, waarbij ieder zijn eigen rol heeft binnen het gezin.

Leona Vicario is geen mooi dorp in de zin van historische gebouwen of indrukwekkende pleinen. Wel maak je op toeristische wijze kennis met het echte Mexico. Wie niet met een relatief dure excursie naar Leona Vicario wil reizen die kan het ook simpelweg op eigen houtje doen. Leona Vicario ligt aan de tolvrije weg M-180 die van Cancún naar Vallodolid leidt.

Hier ligt Leona Vicario

Weersverwachting Leona Vicario

vandaag
31° / 26°
morgen
28° / 26°
16 jun
30° / 27°
17 jun
30° / 27°
18 jun
33° / 25°
Meer weer van Leona Vicario op klimaatinfo.nl

Meer informatie