Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Quintana Roo

Mooiste dorpjes van Quintana Roo

Quintana Roo is een provincie op het schiereiland Yucatan. In Quintana Roo bevinden zich populaire badplaatsen zoals Cancún en Playa del Carmen. De streek ontvangt miljoenen toeristen uit Europa, Amerika en Mexico die af komen op de perfecte mix van cultuur, zon en  strand. Naast de bruisende toeristenoorden vind je in Quintana Roo ook een aantal authentieke Mexicaanse dorpen die de moeite van het bezoeken waard zijn. Sommige van deze dorpen liggen aan de Riviera Maya, echter liggen de meeste dorpen die echt de moeite waard zijn verder landinwaarts.

Leona Vicario

Quintana Roo

Het dorp Leona Vicario is vernoemd naar de vrouw die in de Mexicaanse onafhankelijkheidsoorlog de Mexicanen steunde in hun strijd tegen de Spaanse autoriteiten. De latere vrouw van Andrés Quintana Roo is ook te vinden op een versie van een munt van 5 Mexicaanse pesos. Het dorp Leona Vicario ligt in de provincie Quintana Roo, op enkele tientallen kilometers van de hotels van Cancún en Playa del Carmen.

Puerto Morelos

Quintana Roo

Op het schiereiland Yucatán in Mexico ligt het dorp Puerto Morelos. Het plaatsje ligt ongeveer halverwege de steden Cancún en Playa del Carmen. Tegenwoordig telt het aan de Caribische Zee gelegen vissersdorp ongeveer een kleine tienduizend inwoners.