Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Puerto Morelos

Op het schiereiland Yucatán in Mexico ligt het dorp Puerto Morelos. Het plaatsje ligt ongeveer halverwege de steden Cancún en Playa del Carmen. Tegenwoordig telt het aan de Caribische Zee gelegen vissersdorp ongeveer een kleine tienduizend inwoners.

Het had niet veel gescheeld of er was hier een enorme badplaats verrezen. Toen de hotelzone van Cancún ver volgebouwd was ging men op zoek naar een tweede locatie om een moderne badplaats te ontwikkelen. Puerto Morelos stond hoog op de nominatie om ten prooi te vallen aan het massatoerisme. Uiteindelijk is het Playa del Carmen geworden die deze rol is gaan spelen. Of het nu nog redelijk onaangetaste Puerto Morelos nog lang zo compact zal blijven zal de toekomst uit moeten wijzen. De locatie is perfect en de stranden zijn prachtig wit bij een azuurblauwe zee. Het enige wat roet in het eten kan gooien is het grote mangrovegebied dat tussen de dorpskern langs de snelweg en het stukje Puerto Morelos aan het strand ligt.

Wie Puerto Morelos nu bezoekt die zal vooral komen voor het zandstrand en de prachtige Caribische Zee waarin altijd enkele traditionele vissersbootjes te vinden zijn. Kenmerkend voor Puerto Morelos is het feit dat er twee vuurtorens staan. De voorste vuurtoren staat op het strand. Deze staat flink uit het lood vanwege orkaan Beulah die in het jaar 1967 hier huisgehouden heeft. Schuin achter deze scheve vuurtoren is een nieuw exemplaar gebouwd dat groter en steviger is. Het oude lighthouse laat men staan als symbool van het dorp. Naast het strand kent Puerto Morelos ook enkele winkels en restaurantjes. Wie de pier oploopt die komt terecht in één van de kleinste jachthaventjes ter wereld. Gemiddeld liggen hier zo’n vijf tot tien boten. Wie wil die kan hier een snorkeltochtje regelen waarbij er bij het rif voor de kust gesnorkeld wordt.

Hier ligt Puerto Morelos

Weersverwachting Puerto Morelos

vandaag
30° / 24°
morgen
30° / 25°
6 dec
29° / 23°
7 dec
28° / 22°
8 dec
30° / 21°
Meer weer van Puerto Morelos op klimaatinfo.nl

Meer informatie