Weersverwachting Harlingen

vandaag
6° / 4°
morgen
6° / 5°
4 dec
7° / 6°
5 dec
9° / 6°
6 dec
8° / 7°

Harlingen

Waar ligt Harlingen?

Externe links

In de zomers van 2014 en 2018 streken tientallen zogenaamde tall ships neer in de haven van Harlingen. Dit meerdaagse maritieme festijn trekt iedere keer veel publiek. Hoogtepunten zijn de spectaculaire Sail In Parade en het moment dat deze prachtige schepen enkele dagen later de haven van Harlingen weer verlaten.

Het historische centrum van Harlingen mag als een bezienswaardigheid op zich gezien worden. Vooral de grachtengordels vol typisch Hollandse gevels en de nog overgebleven pakhuizen zijn pareltjes om te zien. Let vooral op de vele mooie gevels en de soms opvallende gevelstenen. Veel panden in het centrum van Harlingen zijn beschermde monumenten. Daarnaast is Harlingen rijk aan bruggen zoals de Rozengracht gelegen Kerkpoortsbrug. Deze uit 1863 stammende draaibrug wordt nog steeds met de hand bediend.

Als je Harlingen wilt bezoeken dan kun je kiezen uit een groot aantal accommodaties, waaronder redelijk wat hotels, B&B’s en vakantiewoningen. De meeste accommodaties in Harlingen zijn via booking.com te reserveren. Voor kampeerders zijn er meerdere campings en parkeerplekken in en rondom Harlingen te vinden, waaronder de vrij grote Camping De Zeehoeve die vlak bij het strand van Harlingen te vinden is.

Foto's van Harlingen