Weersverwachting Bourtange

vandaag
4° / -1°
morgen
4° / 0°
4 dec
6° / 3°
5 dec
5° / 1°
6 dec
6° / 3°

Bourtange

Waar ligt Bourtange?

Externe links

Er zijn twee dingen die opvallen aan Bourtange. Ten eerste liggen de vestingwallen in de vorm van een vijfhoek. Dat is een vrij ongebruikelijke vorm. Het tweede wat opvalt is dat exact in het midden er rond plein is en dat aan dit dorpsplein een kerk ontbreekt. Die staat in dit geval in het noordwesten van Bourtange, op een steenworp afstand van de oude molen.

Als je de vorm van Bourtange goed wilt bewonderen dan zou je eigenlijk een drone of helikopter moeten gebruiken. Pas vanuit de lucht kun je zien hoe fraai de vestingwerken opgebouwd zijn. Als je overigens over de weg aangereden komt dan zie je Bourtange in eerste instantie helemaal niet liggen. Dat komt door de bomen die het dorp ook nog eens goed uit het zicht houden. Dit verschuilen is natuurlijk de eerste fase van de verdediging tegen ongenode gasten.

Overnachten in Bourtange
Het aantal accommodaties waar je kunt overnachten in Bourtange is vrij klein. Zeker als je binnen de vesting wilt slapen is de keuze beperkt. Een absolute topper is Hotel Vesting Bourtange. Dit sfeervolle hotel ligt net buiten de vesting zelf, maar zou toch onze eerste keuze zijn om in het dorp te overnachten. Als je echt binnen de kern wilt slapen dan is B&B ’t Lutje een heel goede optie.

Foto's van Bourtange