Weersverwachting Boxtel

vandaag
14° / 7°
morgen
11° / 6°
23 okt
13° / 8°
24 okt
14° / 5°
25 okt
15° / 7°

Boxtel

Waar ligt Boxtel?

Externe links

Het centrum van Boxtel is gecentreerd rondom de Kruisstraat, Croonpassage, de Markt, Rozenmarijnstraat en de Rechtstraat. Binnen dit winkelgebied zijn tevens gezellige horeca gelegenheden te vinden waarvan sommige met een heerlijk terras. Vooral op de Markt en aan de Rechtstraat is het op mooie dagen soms zoeken naar een plaatsje.

Het gezellige centrum is al snel te verlaten met een wandeling richting het groene park waar ook kasteel Stapelen is gelegen. Via de Kruisstraat en vervolgens de Burgakker loop je af op een kleine ijzeren poort. Wanneer je deze altijd te openen poort passeert kom je via een kleine brug in een oase van rust. Enorme bomen, bebossing en waterpartijen zorgen voor een mooie plek om heerlijk te wandelen. Al passerend langs een door planten overwoekerde rots met daarin een beeld van Maria, loop je langzaam richting het middeleeuwse kasteel Stapelen. Hier hebben door de eeuwen heen verschillende adelijke families gewoond met namen als Van Merheim, Van Salm-Kyrburg, Van Ranst en Van Cuyk. Voordat je de binnenplaats bereikt loop je via de toegangsbrug binnen in een gebouwtje waar een plattegrond en de beschrijving hangt van het kasteel.

Achter het kleine witte VVV gebouw aan de Markt bevindt zich in ‘t Hofje het Historisch Museum Piet Dorenbosch. Hier zijn leuke wetenswaardigheden en feitjes over de plaats Boxtel te vinden. Het museum is gratis toegankelijk, maar helaas beperkt open.

Foto's van Boxtel