Weersverwachting Heeze

vandaag
20° / 11°
morgen
21° / 11°
20 sep
20° / 11°
21 sep
18° / 8°
22 sep
21° / 9°

Heeze

Waar ligt Heeze?

Externe links

Wat opvalt zodra je Heeze binnenrijdt is dat er aan vrij veel gevels de vlag van Noord-Brabant wappert. Iedere Brabander herkent meteen de vlag met 12 witte en 12 rode blokken als de zijne of hare.  In je hoofd ga je bijna vanzelf het liedje ‘Brabant’ van Guus Meeuwis horen. De rood-witte kleuren zie je ook op andere wijze in het straatbeeld verwerkt, zoals op de houten luiken van het karakteristieke pand De Wijnhoeve, dat in de hoofdstraat van Heeze staat.

Een ander gebouw waar de roodwitte kleuren dominant aanwezig zijn, is Kasteel Heeze. De houten toegangspoort is in deze opvallende kleurencombinatie geschilderd. Deze zogenaamde waterburcht bereik je na een wandeling over een bijna vijfhonderd meter lange toegangsweg: de Kapelstraat. Deze route leidt je door het prachtige landschap dat Heeze omringt. Het kasteel is bewoond, maar op afspraak wel te bezichtigen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om hier feesten, huwelijken, vergaderingen en andere bijeenkomsten te houden.

In de laatste week van augustus wordt in Kasteel Heeze het cultuurfestival gehouden. Dit is onderdeel van de Brabantsedag die op de laatste zondag van augustus in Heeze gehouden wordt. Dit cultuurhistorische feest bestaat uit verschillende onderdelen, waarvan de theaterparade het hoogtepunt is. De Brabantsedag wordt sinds 1958 in Heeze gehouden en is uitgegroeid tot een evenement waar tienduizenden bezoekers op af komen.

Foto's van Heeze