Weersverwachting Oisterwijk

vandaag
14° / 7°
morgen
11° / 6°
23 okt
13° / 8°
24 okt
14° / 5°
25 okt
15° / 7°

Oisterwijk

Waar ligt Oisterwijk?

Externe links

Oisterwijk is meer dan acht eeuwen oud. Al vroeg in haar geschiedenis kreeg het dorp de structuur die het tegenwoordig nog steeds heeft. Een brede straat vormde al in de veertiende eeuw de kern van het mooie plaatsje. De Lind mag je nog steeds het mooiste stukje van Oisterwijk. De brede straat vol bomen en een aantal fraaie oude panden is een plaatje om te zien.
 
Wat opvallend is, is het grote aantal horecazaken wat je in de kern van Oisterwijk aantreft. De Bourgondische inslag komt hiermee duidelijk tot uiting. Je merkt dit vooral zodra de zon zich in het voorjaar laat zien en het goed weer wordt om op het terras te zitten. Op sommige stukken heb je het ene na het andere terras zitten.
 
Oisterwijk telt meerdere bezienswaardigheden. De Lind is natuurlijk al genoemd. Hieraan staan een aantal herenhuizen die het noemen waard zijn zoals “De Huifkar” waar een sigarenfabriek in gehuisvest was, de voormalige herberg “In de Drye Swaentjes” en de voormalige verffabriek aan De Lind 28. Het negentiende eeuwse raadhuis is een pareltje om te zien en de kleine maar mooie protestantse kerk aan de Kerkstraat.
 
Onze persoonlijke favoriet is het centraal aan De Lind gelegen Trouwlaantje. Dit is een 200 meter lang wandelpad centraal tussen de rijbanen die voorzien is van rijen met lindenbomen aan weerszijden. Vroeger leidde dit pad naar de inmiddels afgebroken Kapel van Onze Lieve Vrouwe Ter Lind.

Foto's van Oisterwijk