Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Willemstad

Willemstad is een oude vestingstad aan het Volkerak en het Hollands Diep. De stad is hier in de 16de eeuw ontstaan na de inpoldering. Het kreeg als eerste de naam Ruigenhil mee maar na de dood van Willem van Oranje werd de naam veranderd in Willemstad.

In deze periode werden er tal van bouwwerken aan de stad toegevoegd zoals het Mauritshuis en de Koepelkerk. In deze tijd werden ook de vestingwerken van Willemstad gebouwd. Het Mauritshuis heeft, totdat Willemstad bij de gemeente moerdijk werd toegevoegd, dienstgedaan als stadhuis. Willemstad bestaat uit twee delen het oude historische centrum en ten noordoosten hiervan het nieuwere gedeelte buiten de vestigwerken.

Tegenwoordig is Willemstad een populaire toeristische attractie. Ieder jaar komen er veel toeristen naar de stad toe om de prachtige oude binnenstad te bewonderen. Iedere zondag tijdens de zomermaanden kan men hier een stadwandeling met een gids maken. Een gedeelte van het oude centrum is autovrij. In de oude binnenstad bevindt zich een populaire haven waar 240 ligplaatsen zijn. Vanuit Willemstad kan men via de Volkeraksluisen naar Zeeland varen of via het haringvliet naar de Noordzee. Ook op het land is hier van alles te doen zo liggen er net buiten het dorp twee campings waar tal van activiteiten worden georganiseerd.

Hier ligt Willemstad

Weersverwachting Willemstad

vandaag
22° / 14°
morgen
22° / 16°
3 okt
19° / 15°
4 okt
17° / 12°
5 okt
17° / 11°
Meer weer van Willemstad op klimaatinfo.nl

Meer informatie