Weersverwachting Woudrichem

vandaag
14° / 7°
morgen
12° / 7°
23 okt
13° / 9°
24 okt
13° / 5°
25 okt
15° / 6°

Woudrichem

Waar ligt Woudrichem?

Externe links

Door de strategische ligging is Woudrichem door de eeuwen heen meerdere malen belegerd, verwoest, opgegeven en wederopgebouwd. Dit zorgde ervoor dat de stad uiteindelijk met een vestinggordel werd omgeven en Woudrichem onderdeel zou gaan uitmaken van de Nieuwe Hollandse waterlinie.

De historische stadskern is vandaag de dag helemaal gerestaureerd en verkeerd in een uitmuntende staat. Als je de auto’s wegdenkt lijkt het net alsof de tijd er heeft stilgestaan en waan je jezelf een paar honderd jaar terug in de tijd. Het middelpunt van de historische kern wordt gevormd door de Sint-Martinuskerk. Tegenover de kerk ligt het visserijmuseum van Woudrichem. Andere bezienswaardigheden in het stadje zijn Gevangenpoort, de stellingsmolen Nooit Gedacht, de historische jachthaven, de vestingwerken, het Oude Raadhuis en de Johannes Nepomukkerk.

Woudrichem ligt op de plaats waar de Afgedamde Maas samenvloeit met de Waal en samen verder gaan als de Merwede. Dit zorgt voor een uniek stukje natuur rondom de stad. Met name het natuurgebied de Groesplaat is geliefd bij toeristen. In dit gebied lopen halfwilde IJslandse paarden, en Gallowayrunderen. Kijk wel uit want bij hoog water kunnen delen van de plaat onder water komen te staan.
Vanuit Woudrichem is het tevens mogelijk om via een voetveer een bezoek te brengen aan Slot Loevestein.

Foto's van Woudrichem