Weersverwachting Volendam

vandaag
7° / 2°
morgen
6° / 3°
21 jan
8° / 3°
22 jan
8° / 5°
23 jan
7° / 5°

Volendam

Waar ligt Volendam?

Externe links

In Nederland is Volendam tegenwoordig voornamelijk bekend om zijn Palingsound. Volendam is dan ook de geboortegrond van een groot aantal Nederlandse artiesten en popgroepen. De bekendste hiervan zijn BZN, The Cats, Piet Veerman, Nick en Simon, de 3JS en natuurlijk Jan Smit. De naam palingsound werd voor het eerst gebruikt door de diskjockey Joost den Draaijer in de jaren zestig en is sindsdien niet meer weggeweest. In een restaurant in Volendam is het Palingsoundmuseum te vinden. Hier vind je naast gouden en platina platen allerlei relikwieën uit de Volendamse muziekgeschiedenis.

Vanuit Volendam kun je een prachtige boottocht maken naar het voormalige eiland Marken. Vanaf deze veerdienst heb je een prachtige uitzicht op Volendam. Deze boottocht zal ongeveer dertig minuten in beslag nemen en kost slechts enkele euro’s. Het is mogelijk om je fiets mee te nemen op deze boot. in het hoogseizoen varen er drie boten en vertrekt er iedere dertig minuten een boot naar Marken.

Overnachten in Volendam
Ben je van plan om langer dan een dag naar Volendam te reizen? De website waarovernachtenin.nl laat je zien waar je het beste kunt overnachten in Volendam. Bekijk de leukste en meest betaalbare hotels en vakantiehuisjes op ‘waar overnachten in Volendam‘.

Foto's van Volendam