Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

West Graftdijk

West Graftdijk is een klein dorp in de gemeente Graft-De Rijp. Het dorp je aan het water de Vuile Graft in de Eilandspolder.

In dit prachtige oude dorpje is niet veel meer te vinden dan een paar prachtige huizen waarvan sommige op de rijksmonumentenlijst staan en kerk. Deze kerk doet ook gelijk dienst als buurthuis en lokaal poppodium. De sluis uit de zeventiende eeuw is hier nog steeds in gebruik. Deze sluis vormt de verbinding tussen de Alkmaardermeer en de Eilandspolder. Er bevinden zich in West Graftdijk geen enkele winkel of horecagelegenheid. Hiervoor moet men in de nabij gelegen dorpen De Rijp of Graft zijn. De steden Krommenie, Alkmaar of Purmerend liggen op ongeveer tien kilometer afstand.

Een mooie manier om West Graftdijk en de Eilandpolder te ontdekken is over het water. Er zijn hier in de buurt meerdere bedrijven waar men een boot kan huren of met een tocht kan maken met een rondvaartboot. De verschillende vaarroutes in dit gebied brengen je langs Monnickendam, Uitdam, Holysloot, Watergang en Ilpendam. In de winterperiode is de eilandpolder erg populair bij schaatsers. Het water is hier erg ondiep waardoor het snel bevriest. Er wordt hier ieder jaar, mits het hard genoeg gevroren heeft, de Eilandspoldertocht gereden.

Hier ligt West Graftdijk

Weersverwachting West Graftdijk

vandaag
19° / 15°
morgen
16° / 13°
13 jul
17° / 14°
14 jul
17° / 15°
15 jul
24° / 13°
Meer weer van West Graftdijk op klimaatinfo.nl

Meer informatie