Weersverwachting Dalfsen

vandaag
20° / 11°
morgen
18° / 12°
20 sep
17° / 9°
21 sep
18° / 8°
22 sep
19° / 7°

Dalfsen

Waar ligt Dalfsen?

Externe links

Het centrum van Dalfsen wordt hoofdzakelijk gedomineerd door enkele winkels en supermarkten maar als je wat beter om je heen kijkt dan zie je dat de kern van het dorp gevormd wordt door enkele prachtige oude woningen en kerken. De meest opvallende bouwwerken zijn de Nederlands Hervormde kerk, de Westermolen en de RK Cyracuskerk.

De meeste toeristen komen echter naar Dalfsen toe vanwege de schitterende natuur in de directe omgeving van het dorp. De uitgestrekte velden rondom Dalfsen lenen zich perfect voor korte en lange wandelingen of fietstochten. De aanwezigheid van de Overijsselse Vecht heeft hier veel mee te maken.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is te vinden net buiten het dorp in het dorpje Rechteren. Het Kasteel van Rechteren is gebouwd in de veertiende eeuw maar heeft in de loop der eeuwen wel wat gedaanteverwisselingen ondergaan. Zo is de Donjontoren verhoogd, zijn de wallen afgegraven en zijn er enkele vleugels aan het kasteel toegevoegd.
Het kasteel is al sinds de vijftiende eeuw in handen van de familie van Rechteren die het tot op de dag van vandaag nog steeds bewonen. Jammer genoeg is het kasteel niet opgesteld voor bezoek.

Foto's van Dalfsen