Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ommen

Toegegeven Ommen is geen dorp maar een stad. De hoeveelheid inwoners van de stad is echter zo laag dat Ommen een plekje verdient op mooistedorpjes.nl. Dit hoofdzakelijk door de prachtige natuur in de directe omgeving van het dorp.

De bossen en het Sallandse landschap in de gemeente Ommen zijn voor veel Nederlanders al jaren een geliefde vakantiebestemming. In de bossen rondom Ommen zijn dan ook behoorlijk wat campings, vakantieparken en B&B ‘s te vinden. Sinds het begin van de vorige eeuw is Ommen ook de plaats waar je naartoe gaat als je bij de scouting zit. Net buiten Ommen waar de Regge en de Vecht bij elkaar ligt Ada’s Hoeve. Deze hoeve is in 1913 door de baron van Pallandt van Eerde geschonken aan de scouting. Sindsdien komen er ieder jaar grote groepen met scouts kamperen op het landgoed van de hoeve.

Ommen is zeker niet het mooiste dorp dat te vinden is in Overijssel. Als je aan komt rijden vanuit Vilsteren en je ziet de molens staan met op de achtergrond de toren van de Brigittakerk dan denk je in eerste instantie nog dat het een veelbelovend dorp is. Jammer genoeg is veel van het authentieke karakter van het dorp verloren gegaan en is er tegenwoordig veel nieuwbouw in het centrum van Ommen te vinden. Wie goed rondkijk zal echter nog wel wat prachtige oude panden kunnen ontdekken. Zo kun je in de Kruisstraat het voormalige van Eerten en Zonen, boek-, courant- en handelsdrukkerij vinden. In het pand is tegenwoordig een winkel gevestigd.

Andere bezienswaardigheden in Ommen of in de directe omgeving zijn voormalige gemeentehuis, het oude postkantoor, het “koffiehuis van de Volksbond”, de Joodse begraafplaats, en Besthmener tolhuis en de verschillende molens. Van deze molens is de Lelie de bekendste.
De Joodse begraafplaats in Ommen stamt uit de achttiende eeuw en tot de Tweede Wereldoorlog is er altijd een Joodse gemeenschap in Ommen geweest. Slechts een klein deel hiervan overleefde de oorlog. Op de begraafplaats is een herdenkingsteken te vinden.

Hier ligt Ommen

Weersverwachting Ommen

vandaag
24° / 12°
morgen
27° / 14°
26 jun
28° / 16°
27 jun
29° / 17°
28 jun
21° / 14°
Meer weer van Ommen op klimaatinfo.nl

Meer informatie