Weersverwachting Ommen

vandaag
20° / 11°
morgen
18° / 11°
20 sep
17° / 9°
21 sep
17° / 7°
22 sep
19° / 7°

Ommen

Waar ligt Ommen?

Externe links

Ommen is zeker niet het mooiste dorp dat te vinden is in Overijssel. Als je aan komt rijden vanuit Vilsteren en je ziet de molens staan met op de achtergrond de toren van de Brigittakerk dan denk je in eerste instantie nog dat het een veelbelovend dorp is. Jammer genoeg is veel van het authentieke karakter van het dorp verloren gegaan en is er tegenwoordig veel nieuwbouw in het centrum van Ommen te vinden. Wie goed rondkijk zal echter nog wel wat prachtige oude panden kunnen ontdekken. Zo kun je in de Kruisstraat het voormalige van Eerten en Zonen, boek-, courant- en handelsdrukkerij vinden. In het pand is tegenwoordig een winkel gevestigd.

Andere bezienswaardigheden in Ommen of in de directe omgeving zijn voormalige gemeentehuis, het oude postkantoor, het “koffiehuis van de Volksbond”, de Joodse begraafplaats, en Besthmener tolhuis en de verschillende molens. Van deze molens is de Lelie de bekendste.
De Joodse begraafplaats in Ommen stamt uit de achttiende eeuw en tot de Tweede Wereldoorlog is er altijd een Joodse gemeenschap in Ommen geweest. Slechts een klein deel hiervan overleefde de oorlog. Op de begraafplaats is een herdenkingsteken te vinden.

Foto's van Ommen