Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ossenzijl

Ossenzijl  ligt in de provincie Overijssel in gemeente Steenwijkerland en heeft 550 inwoners. Ossenzijl ligt op een splitsing van Nationaal park Weerribben-Wieden en Friesland. Het dorp dankt zijn naam aan de familie Osse die de sluis (zijl) beheerde, de sluis is niet meer in gebruik.

Ossenzijl ligt aan de Kalenbergergracht, deze verbindt de Weerribben met de Friese meren. Wie van Overijssel naar Friesland wil varen kan niet om Ossenzijl heen, de brug naar de Friese meren. In Ossenzijl bevinden zich twee kerkgebouwen. De voormalig protestantse kerk is nu in gebruik door een beeldend kunstenaar. De  Vrije Zendings Gemeente waarbij zich ook het kerkhof bevind.

Eeuwenlang was Ossenzijl een belangrijk knooppunt van waterwegen. De bevolking leefde van de afgraving van het veen. De afgegraven turf werd via Ossenzijl verder het land in getransporteerd. Nu leeft de bevolking van landbouw, rietteelt en toerisme. In de zomermaanden is het er gezellig druk met boten en fietsers. Het buitencentrum is een prima startpunt voor een bezoek aan het Nationaal park Weerribben- Wieden

 

Hier ligt Ossenzijl

Weersverwachting Ossenzijl

vandaag
27° / 16°
morgen
30° / 16°
21 jul
23° / 17°
22 jul
22° / 14°
23 jul
18° / 16°
Meer weer van Ossenzijl op klimaatinfo.nl

Meer informatie