Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vilsteren

Vilsteren is een klein dorpje in het noordelijke deel van de provincie Overijssel. Het dorp ligt in de gemeente Ommen in een erg bosrijk gebied. Mede hierdoor is Vilsteren voor veel Nederlanders een geliefde vakantiebestemming.

Bijzonder is dat het gehele dorp gebouwd is op het landgoed Vilsteren dat in zijn geheel in handen is van de familie Cremer. Ook zijn een aantal van de gebouwen in het dorp van deze familie. De bewoners van het dorp betalen dan ook geen huur maar pacht. De gebouwen die tot het landgoed behoren zijn te herkennen aan de groen gele luiken. Dit is het familiewapen van de familie Vilsteren de vroegere eigenaar van het landgoed. Vandaag de dag is landgoed Vilsteren een BV met aandeelhouders en doelstellingen. De belangrijkste doelstelling is echter dat het landgoed onderhouden moet worden. Het geld dat vrijkomt door het verpachten van landbouwgrond en uit andere pacht wordt hiervoor gebruikt.

Op het landgoed zijn enkele prachtige gebouwen te vinden. De meest in het oog springende is het Huis Vilsteren ook wel Groot Spijker genoemd. Dit schitterende pand wordt nog steeds door de familie Cremers als Landhuis gebruikt. Andere opvallende gebouwen zijn de Vilsterse Molen, De St. Willibrorduskerk en herberg de Klomp.
De Vilsterse Molen is gebouwd in de tweede helft van de negentiende eeuw maar in het begin van de twintigste eeuw herbouwd. De molen is nog steeds in gebruik als korenmolen al is dit wel van vrijwilligers afhankelijk.

Hier ligt Vilsteren

Weersverwachting Vilsteren

vandaag
27° / 16°
morgen
31° / 16°
21 jul
25° / 17°
22 jul
23° / 12°
23 jul
19° / 16°
Meer weer van Vilsteren op klimaatinfo.nl

Meer informatie