Weersverwachting Hekendorp

vandaag
12° / 4°
morgen
11° / 2°
23 apr
12° / 2°
24 apr
13° / 3°
25 apr
14° / 2°

Hekendorp

Waar ligt Hekendorp?

Externe links

De Goejanwellesluis dat het hart van het dorp vormt is de plaats geweest waar Prinses Wilhelmina van Pruisen vast werd gehouden. Zij maakte de reis van Nijmegen naar Den haag om haar man Prins Willem V terug aan de macht te helpen nadat ze waren verdreven uit Den Haag door de Patriotten. Deze Patriotten weigerden Wilhelmina door te laten naar Den Haag waardoor ze verplicht was om terug naar Nijmegen te reizen. Hier eenmaal aangekomen vertelde ze dit verhaal aan haar broer Frederick Willem II koning van Pruisen. Deze stuurde vervolgens twintigduizend soldaten en verdreef de Patriotten in Holland. Waardoor Prins Willem V weer aan de macht kwam.
Dit bleek echter maar voor korte duur aangezien de Patriotten zich aansloten bij het Franse leger en deze enkele jaren later Holland weer binnenvielen en Prins Willem V moest vluchten naar Engeland waar hij zou overlijden.

Van deze bijzondere geschiedenis is in Hekendorp niet heel veel terug te vinden maar het blijft een bijzondere geschiedenis. Hekendorp staat wel bekend om zijn schilderachtige landschap. Je kunt er prachtige wandelingen maken langs de rivier de Vlist. Je komt dan windmolens, knotwilgen, prachtige boerderijen en typisch Nederlands weidelandschap tegen.

Foto's van Hekendorp