Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bruinisse

Bruinisse ligt in het noordoosten van Zeeland aan de Grevelingendam op het eiland Schouwen-Duiveland. Door zijn ligging aan de Grevelingen is Bruinisse vooral in de zomerperiode een populaire vakantie bestemming.

Bruinisse is aan het eind van de 15de eeuw in opdracht van Anna van Bourgondië gesticht nadat dit deel van Schouwen-Duiveland omdijkt werd. De oude kern van het dorp bestaat uit een zogenoemde ringkern die het centrum van het dorp vormt. Tot 1997 was Bruinisse een zelfstandige gemeente, tegenwoordig behoort het dorp tot de gemeente Schouwen-Duiveland. Naast het toerisme is de belangrijkste inkomensbron van de het dorp de mosselvangst.

Naast Bruinisse ligt het vakantiedorp Aquadelta. Dit vakantiedorp is bijna net zo groot als Bruinisse zelf en beschikt over een grote jachthaven aan het Grevelingenmeer. Vanuit deze jachthaven kan men vrij gemakkelijk naar de Oosterschelde of het Veerse meer varen. Andere bezienswaardigheden in de buurt van Bruinisse zijn plaatsen Zierikzee, Middelburg en Veere. Op het oude werkeiland Neeltje Jans ligt een pretpark en een informatie centrum over de Deltawerken. Enkele kilometers ten zuiden van Bruinisse ligt het Watersnoodmuseum.

Hier ligt Bruinisse

Weersverwachting Bruinisse

vandaag
19° / 15°
morgen
17° / 14°
13 jul
17° / 15°
14 jul
20° / 15°
15 jul
24° / 15°
Meer weer van Bruinisse op klimaatinfo.nl

Meer informatie